HIZLI ERİŞİM
Yunaklı Görme Engelli Mehmet’in Azmi Karanlığı Aydınlattı
Yunak Meslek Yüksek Okulu Finans , Bankacılık ve Sigortacılık bölümü 1.sınıf öğrencisi görme engelli Mehmet Yenioğlu (26) , Sigortacılık Eğitim Merkezi’nden Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası alarak bir ilki başardı. 2022 tarihinde Yunak Meslek Yüksek Okulu Maliye bölümünden mezun olduktan sonra ikinci defa eğitim hayatına başlayarak aynı okulda bu defa da Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde eğitim gören % 92 görme engelli Mehmet Yenioğlu , Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin (SEGEM) engellilere yönelik açtığı sınavı , başarı ile kazanarak Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı sertifikayı aldı. Almış olduğu sertifika sayesinde hayali olan özel sigortacılık hizmeti verebilecek.
Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulu Finans , Bankacılık ve Sigortacılık bölümü 1.sınıf öğrencisi görme engelli Mehmet Yenioğlu (26) , Sigortacılık Eğitim Merkezi’nden Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası alarak bir ilki başardı.2022 tarihinde Yunak Meslek Yüksek Okulu Maliye bölümünden mezun olduktan sonra ikinci defa eğitim hayatına başlayarak aynı okulda bu defa da Finans , Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde eğitim gören % 92 görme engelli Mehmet Yenioğlu , Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin (SEGEM) engellilere yönelik açtığı sınavı, başarı ile kazanarak Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı sertifikayı aldı. Almış olduğu sertifika sayesinde hayali olan özel sigortacılık hizmeti verebilecek.
 
Bundan sonraki yeni hedefinin ise bireysel emeklilik aracıları sınavı olduğunu belirten Mehmet Yenioğlu , “ büyük bir acenta olup mesleğimi en iyi şekilde yapmayı düşünüyorum. Benim asıl amacım tüm engellilere örnek olmaktır. Engelleri aşabilmektir. 2020 yılında üniversite sınavına ilk girdiğinde sınavı kazanmanın çok zor olduğunu ve asla kazanamayacağını düşündüğü aktaran Yenioğlu “ ama azmin ve çalışmanın sonucunda her şeyin başarılabileceğini gördüm. Ve şu anda ikinci üniversitemi okumaya başladım. Allah izin verirse eğitim hayatıma ölünceye kadar devam edeceğim. Ayrıca eğitim hayatımı kolaylaştıran, katkı sunan, önderlik ve rehberlik eden hocalarıma teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu