HIZLI ERİŞİM
Afet Farkındalık Eğitimi
Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince, Yunak Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi. Konya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Yunak Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ile akademik ve idari personellerine yönelik afet farkındalık eğitimi düzenlendi.
Okulun Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, öğrencilere afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış hareketleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar anlatıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde ayrıca , afet anında yaşamsal olarak nelere dikkat edilmeli, nasıl önlemler alınmalı ve afetlere hazır olma bilincinin oluşturulmasına yönelik bilgiler anlatıldı.
Eğitim sonunda öğrencilerin sorularına cevap verilerek, AFAD’ın hazırlamış olduğu bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Farkındalık eğitiminin verilmesinin ardından okulun bahçesinde AFAD eğitmeni Hasan Altıntaş tarafından yangın tatbikatı da yapılarak , doğru davranış şekilleri ve yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.
Afetlere her zaman hazırlıklı olmak gerektiğinin altını çizen Yunak Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÖZTAŞ , verilen eğitimin bir bilinç oluşturması ve farkındalığı arttırması bakımında oldukça önemli olduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÖZTAŞ , “Yaşadığımız coğrafya afetlere her zaman hazırlıklı olmayı gerektirmektedir. Bu doğrultuda ‘Afet Risklerine Karşı Bilinçli Bireyler’ sloganıyla başlatılan seferberliğimiz oldukça önemli bir noktada durmakta ve faydalı olmaktadır. Yunak Meslek Yüksekokulu olarak bizler de bu seferberliği başlatarak tüm bileşenlerimizi bilgilendirdik. Nitelikli insan kaynağımız ve yaptığımız projelerle de bu sürece katkılar sunmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
 

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu