HIZLI ERİŞİM
İlk Mezuniyetimiz

2016 Yılı Eylül ayında ilk öğrencilerini alarak Eğitim Öğretim hayatına başlayan yükseokulumuzda; bilimsel ve kültürel etkinliklerle dolu yaklaşık 2 senenin sonunda 23/05/2018 tarihinde ilk mezuniyet törenimizi düzenledik. Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre DEMİRHAN, Yunak Cumhuriyet Savcısı Hasan DÖNMEZ, Akşehir Garnizon Komutanı Orkun TURAÇLI, Akşehir İlçe Jandarma Komutanı Ali USLU, Yunak İlçe Jandarma Komutanı Adem GÜNEŞ, Akşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Emin MAKASCI, Yunak Meslek Yüksek Okulu Yaşatma Derneği Başkanı Fatih YILDIRIMER, Yunak Belediyesi Başkan Yardımcısı Bekir COŞKUN, Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Tahir KURU, Mhp Yunak İlçe Başkanı Bayram ÇİL, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile davetliler, mezunlar ve ailelerinin katıldığı gece son derece keyifli ve güzel geçti. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, minik öğrenciler bugün için hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisini sundular. Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürümüz Doktor Öğretim Üyesi Kadir ÖZTAŞ mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Velilere; büyük fedakârlıklarla büyüttüğünüz üniversite çağına getirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı bugün sizlere üniversite mezunu olarak geri teslim ediyoruz diyerek Selçuk Üniversitesi vurgusu yapan müdürümüz, çocuklarımız okulumuzda milli ve manevi değerlere sahip aydın insan olma özelliğini kazandılar dedi. Öğrencilere ise; sizler hangi yolu seçerseniz seçin, bunu; kendinize, ailenize, devletinize, milletinize ve en önemlisi şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmayın diyerek, okulumuzun açıldığı günden bu yana desteklerini esirgemeyen Rektör Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN e teşekkür etti. Eğitimin ömür boyu süren bir süreç olduğunu vurgulayan müdürümüz, mesleklerinde en iyi olmak için kendilerini yetiştirmeye devam etmeleri gerektiğini söyledi. Eğitimin okuldan mezun olmakla bitmediğini, hayatın her alanında eğitimin devam etiğini belirterek, konuşmasında öğrencilere başarının sırlarını anlattı. Ayrıca mezun olmak üzere olan öğrencilerimize 2 sene önce yaptığı konuşmayı hatırlatarak, zamanın çok hızlı geçtiğine değinen müdürümüz öğrencilerimize; hayatlarının geri kalan kısmında da Milletimiz ve Memleketimiz için faydalı işler yapmaları gerektiğini hatırlattı. 

     Daha sonra konuşma yapan Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ise, Mezun olmak eğitimin bittiği anlamına gelmiyor. Elbette ki ilkokuldan başlayan süreci üniversiteyle tamamladınız. Yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Bizler sizlerin hayata daha donanımlı atılmanız için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Mezuniyet bir son değil bir başlangıçtır. Şimdi hayata atılma, iş, eş ve yuva kurma dönemindesiniz. İnşaAllah bundan sonraki hayatınızda başarılı ve mutlu olursunuz diyerek öğrencilerimizi tebrik etti. 

    Konuşmaların ardından Yunak Meslek Yüksek Okulu nu birincilikle bitiren Aslı SARIBAŞ, ikincilikle bitiren Mukaddes Bozkıl, üçüncülükle bitiren Behiye Tek’e ve 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında dereceye giren öğrenciler Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre DEMİRHAN, Yunak Cumhuriyet Savcısı Hasan DÖNMEZ , Akşehir Garnizon Komutanı Orkun TURAÇLI , Yunak Meslek Yüksek Okulu Yaşatma Derneği Başkanı Fatih YILDIRIMER ve protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Ayrıca dönem içerisinde düzenlenen satranç turnuvasında birinci ve ikinci olan öğrencilerimize müdürümüz tarafından hediyeleri takdim edildi.

     Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÖZTAŞ tarafından Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin MAKASCI ya okula ve eğitime katkılarından dolayı bir plaket takdim edildi. Diğer mezunlara belgelerinin protokol üyeleri tarafından takdim edilmesinin ardından okulu birincilikle bitiren Aslı SARIBAŞ tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Okulumuzu 3,87 ortalama ile birinci bitiren Aslı SARIBAŞ, yaş kütüğüne isim plaketini çaktıktan sonra yaptığı konuşmada üzerinde emeği olan başta annesi ve babası olmak üzere Müdürümüze, tüm akademik ve idari personel ile okul çalışanlarına ve arkadaşlarına teşekkür etti. 

 

    Tören boyunca davetliler ve öğrenciler; okulumuz, ilçemiz, memleketimiz hakkında, bugün yaşadıkları ve hissettikleri duygu ve düşüncelere  dair yazdıkları mektuplarını 05/05/2053 yılında açılmak üzere hazırlanmış olan sandığa attılar.

 

  Mezuniyet töreninde okulu bitirme heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimiz hep birlikte havaya kep atarak, hem birbirlerinden ayrılmanın hüznünü hem de okullarını başarıyla bitirebilmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimizin aileleri ise en az onlar kadar mutlu ve heyecanlılardı. Kep atma merasiminden sonra tüm öğrencilerimize, ailelerine, protokole ve davetlilere Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından iftar yemeği ikramı yapıldı. 

 

  Yemeğin ardından Akşehir Organizasyon Doğaç Medya tarafından gerçekleştirilen eğlence programında genç öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler. Dans eden, halay çeken ve oynayan öğrencilerimiz havai fişekler eşliğinde dilek balonları uçurarak 2 senenin tatlı yorgunluğunu üzerlerinden attılar. Aileleriyle, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle hatıra  fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen ilk mezunlarımız doyasıya eğlendiler.

 

     Yunak Meslek Yüksekokulu olarak tüm öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor, ömür boyu sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerini temenni ediyoruz.

 

Basında Mezuniyetimiz

 

http://www.istasyongazetesi.com/haber/13969/yunak-myoda-mezuniyet-coskusu.html

 

http://www.aksehirpostasi.com/yunak-myo-da-coskulu-mezuniyet-toreni/18675/

 

http://www.konyapostasi.com.tr/konya/yunak-myoda-mezuniyet-toreni/43399

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu