HIZLI ERİŞİM
Kariyer Gelişim Semineri
Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İŞKUR Konya Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Gelişim Eğitim Semineri düzenlendi.
Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Kadir ÖZTAŞ, okulun konferans salonundaki seminerin açılışında, Yunak Meslek Yüksek Okulu olarak bilimsel düşünceyi temel alan, araştırmacı, analitik düşünceye sahip, sorumluluk sahibi, alanında donanımlı ve erdemli öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Öztaş , konuşmasında : “Başladığınız iş hangisi olursa olsun, ne kadar istekli, hevesli, gayretli ve azimle başlarsanız o oranda hedefe ve sonuca daha emin ve sağlam adımlarla ulaşırsınız. Bu sebeple bir gününüz, bir önceki güne eşit olmamalı öğretisinden hareketle daima çalışmanız ve gayret göstermeniz gerekmektedir.Ayrıca Ve Şunu asla unutmayın “ne iş olursa yaparım” düşüncesine hakim olmayın.Her zaman aranan ve beklenen kişi olun” dedi.
Konya İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ramazan Yıldız ise , mesleki gelişimin yanında stratejik düşünerek hareket etmek gerektiğini dile getirerek, "Geleceğimiz olan ve ülkemizin kalkınmasında aktif rol oynayacak olan gençlere nitelikli ve aranan eleman olmanın önemini ısrarla vurguluyorum. Öğrencilerimizin kariyer planlamasını bugünden yaparak eksiklerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu konuda bizler her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.
Programda, üniversitelerde kariyer geliştirme programı,iş arama becerileri ,mülakat teknikleri , işveren beklentileri , öz geçmiş hazırlama , staj başvurusu ve bilgi alabilecekleri internet siteleri hakkında bilgi verildi. Öğrencilere ayrıca İŞKUR üzerinden nitelikleri ile ilgili iş ilanlarına nasıl ulaşabilecekleri hakkında sunum yapıldı.
Eğitimenler tarafından yapılan sunumda: kıyafetden konuşmaya, beden dilinden tavırlara kadar her şey püf noktaları ile anlatıldı.İş görüşmesinde etkili olacak yöntemleri anlatan eğitmenler şu konulara dikkat çekti.İş görüşmesine zamanında gidilmesine , sıcakkanlı ve yetkin görünmeye , giyim ve dış görünüş insanların algısını doğrudan etkilediği için doğru giyim tercihlerinin yapılmasına ,insanlarla tokalaşırken güçlü ve nazik bir tokalaşmanın gerçekten çok büyük fark yaratığının bilincinde olarak , tokalaşma ile birlikte göz teması kurmayı ve gülümsemeyi de asla ihmal edilmemesinin gereğine değinildi.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu