HIZLI ERİŞİM
GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ

 

Yunak Meslek Yüksekokulu olarak gerçekleştirdiğimiz projeler hızla devam ediyor.Yüksekokulumuzda 10 Ekim 2019 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Yunak MYO iş birliğiyle   “Bahçede Bilim Projesi “ kapsamında  astronomi ve uzay bilimleri hakkında söyleşi ve gözlem etkinliği düzenlendi. Yüksekokulumuz bahçesinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi yetkilileri tarafından uzay ve astronomi hakkında genel bilgiler paylaşıldı.Söyleşi sonunda bilim merkezi yetkilileri  öğrencilerin birbirinden ilginç  sorularını yanıtladı. Etkinlik, bahçede kuruma ait 4 adet teleskopla yapılan gökyüzü gözlem etkinliği ile devam etti.Güneş ,ay, yıldızlar ve diğer gökyüzü cisimlerinin teleskoplarla izlendiği etkinliğe öğrenciler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Yüksekokul Müdürümüz Dr.Öğr. Üyesi Kadir Öztaş , etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilere bilim, bilim adamı kavramını tanıtmak, gök bilimi hakkında bilgiler vermek, bilimsel düşünme becerisi sağlamak ,  merak duygularını harekete geçirmek ve astronomi ve uzay bilimleri hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliğiyle birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekatı için destek açıklamaları gelirken, Kaymakam Akbulut ve Başkan Demirhan tarafından Kahraman Ordumuz İçin Dua edildi.

Programa Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut , Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan , başkan yardımcıları Bekir Coşkun , Hacı Erşan , Yunak Meslek Yüksek Okulu Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yıldırımer , Ak Parti Yunak Belediye Meclis Üyesi Muhammet Altuner , Yunak KOMEK Sorumlusu Ekrem Varol , akademik ve idari personelimiz , öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.Program sonrası öğrencilere sucuk ekmek ikram edilerek, kamp ateşi yakıldı. Tüm öğrencilerimiz ve davetliler ateş başında oyun oynayarak, doyasıya eğlendiler.

                                       


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu