HIZLI ERİŞİM
KARİYER BULUŞMALARI: DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE BANKACILIK MESLEĞİ

Yüksekokulumuzda geleneksel Kariyer Buluşmaları kapsamında Yunak İş Bankası Müdürü Yavuz ERGİNCAN öğrencilerimiz ile biraraya geldi. Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen söyleşide ERGİNCAN konuşmalarına şu şekilde başladı;

İstatistikler gösteriyor ki, Türkiye dijital olarak dünyaya çok bağlı. Beklentiler ve ihtiyaçlar değişmeye başladı. 1970’ lerde bankalardan beklentilerimiz çok kısıtlıydı. 1980’ lerde bankamatik ortaya çıktı. 2000’ lerde Mobil Bankacılığa geçilmeye başlandı. Fakat hiçbir değişim dünyada şuan olduğu kadar hızlı gerçekleşmiyor. Bunu en çok otomasyonda hissediyoruz. Yapay zekanın daha fazla kullanımıyla bunu daha da hızlı hissedeceğiz. Buna paralel olarak günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeler, ekonomik, sosyal, bireysel ve toplumsal alanda çok ciddi değişimleri tetiklemiştir. Bu değişimler bireylerin, kurumların ve hatta toplumların alışkanlıkları ile davranış kalıplarını derinden etkilemektedir.

Söyleşiye bankacılık mesleğine ait önemli püf noktalarından bahsederek devam eden ERGİNCAN, sektöre personel alımlarının nasıl gerçekleştiğini, nelere dikkat ettiklerini, cv de bulunması gereken özelliklerin neler olduğunu, çalışanların sahip olduğu birtakım sosyal ve yan haklardan, mesleğin avantajlarını ve dezavantajlarından bahsederek öğrencilerden gelen soruları cevapladıılar. Öğrencilerimizden gelen günün en sıradışı ve etkilyeci sorusu için bir yarışma düzenlendi. Hayırsever iş adamlarımız tarafındanüç öğrencimize çeyrek altın hediye edildi. Ardından Şube Müdürümüze plaket takdim edildi.

Yüksekokulumuz olarak söyleşimize katılan Yunak İş Bankası Müdürü Yavuz ERGİNCAN beye , Yunaklı hayırseverlerimize , tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu