HIZLI ERİŞİM
Sivil Savunma Uzmanlığı

           Afet, acil durum seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesi ile ilgili işlemler Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından yapılmaktadır.

Birimin Görevleri

   Sivil savunma planlarını hazırlamak ve bu planları güncellemek,

   Sivil savunma servislerinin kuruluşunu sağlamak ve eğitimlerini (ilgili kurumlardan destek alarak) yaptırmak,

   Afet ve acil durum hallerinde müdahaleyi koordine etmek ve üst yöneticileri bilgilendirmek,

   Hizmetlerle ilgili mevzuat yayın ve direktifleri izlemek, incelemek ve bunların gereklerini yerine getirmek,

   16/03/2015 tarihli ve 2015/7401 sayılı Binaların Yangından Korunması hakkındaki  Yönetmelik gereği; Binaların yangından koruma, önleme ve söndürme denetimlerinin yapılması ile yangın söndürme cihazlarının dolum, bakım ve kontrollerini yapmak.

   Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak,

   Kurum içi ve kurum dışı yazışmaları yapmak ve dosyalamak.

   İçişleri Bakanlığı Milli Alarm Sistem Yönergesi gereği, Kurumumuzca görevlendirilen asıl, yedek personel listesinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirilmesi.

   01 Ekim 2020 tarihli ve 31261 sayılı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehdit ve Tehlikelere Dair Görev Yönetmelik gereği, Kurumumuzda KBRN Görev Talimatının hazırlanması ile KBRN Ekibinin oluşturulması ve eğitimlerinin  verilmesi için  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirilmesi.

   Tıp Fakülte Hastanesi (HAP) hazırlama komisyonunca tanzim edilen HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı)’nın Standart İnceleme Kılavuzuna göre incelenerek, onaylanması.

   Sivil Savunma, Afet, Acil Durum ve Seferberlikle ilgili düzenlenen tatbikatlarda kurumu adına sekretarya hizmetlerini yapmak, bu konularla ilgili kurumda Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı destekli tatbikatlar düzenlenmesini ve yürütülmesini sağlamak,

   İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı Risk Değerlendirme Kurulu toplantılarına katılmak, görüş ve öneri sunmak.

   Sivil Savunma hizmet alanına giren ve tüm iş ve işlemleri; kanun tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde, kaynakları etkili, ekonomik ve verimlilik esaslarına göre yapmak/yaptırmak.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu