HIZLI ERİŞİM

Haberler

Temel İlkyardım Kursu Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Temel İlkyardım Kursu Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

1.03.2024 - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve 29429 Sayılı İlk Yardım Yönetmeliği gereği; Rektörlük İSG Şube müdürlüğü tarafından planlanan, Konya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Başkanlığımız eğitim ve toplantı Salonu’nda 4 gün boyunca gerçekleştirilen sertifikalı temel ilk yardım eğitimine başkanlığımız personellerinin de katılım ile birlikte toplamda 42 personelin eğitim alması sağlandı. Gruplar halinde süren eğitimlerde, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklığı, kanamalar ile hasta ve yaralı taşıma tekniği, vb. konularda bilgiler verildi.

Slaytlar, videolar, Teorik anlatımın yanı sıra yetişkin, çocuk ve bebek maketleri üzerinde birebir hayat kurtarıcı pratik uygulamalar yaptırılarak eğitimin pekiştirilmesi sağlandı. Eğitim yazılı ve uygulamalı olarak düzenlenen sınav ile sona erdi.

Değerlendirme;

Temel amacımız, Başkanlığımız tüm çalışanlarının ilk yardım için gerekli olan müdahaleyi yapacak bilgi ve beceriyi kazandırarak, bir kaza veya hastalık anında olay yerine profesyonel sağlık ekipleri gelinceye kadar, tıbbi araç gereç aranmaksızın eldeki mevcut imkânlardan yararlanarak, durumunun daha da kötüye gitmesini engellemek için ilk müdahaleyi yapabilmesidir. Sertifikalı İlk Yardım Eğitimlerine önümüzdeki aylarda da devam edilmesi planlamaktayız.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu