HIZLI ERİŞİM

Haberler

Sıfır Atık Uygulamaları Hizmet İçi Eğitimi

Sıfır Atık Uygulamaları Hizmet İçi Eğitimi

7.03.2024 - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Üniversitemiz bünyesinde yürütülen Yeşil Kampüs ve Sıfır Atık projeleri kapsamında İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı personellerine yönelik “Sıfır Atık Uygulamaları” konulu hizmet içi eğitim programına personelimiz katılım sağlamıştır.

Programa eğitimci olarak Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Şube Müdürlüğü mühendisleri Özlem Tekelioğlu ve Büşra Koruluk katıldı. Sıfır Atık Projesi Uygulamalarının kapsamına değinen Tekelioğlu, “Türkiye, nüfus ve ekonomik olarak hızla gelişen ve büyüyen bir ülke ve bu büyüme akabinde atık miktarındaki artışları getirmektedir. Sıfır atık israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerini gözden geçirerek atık oluşumunu engellenmesini, atık oluşması durumunda da önce geri kazanımını en son çare olarak da bertarafını kapsamaktadır” dedi.

Sıfır Atık Projesinin avantajları hakkında katılımcılara bilgiler veren Koruluk ise “İsrafın önüne geçilmekte, ekonomi ve enerji tasarrufuna destek vermekte, yeni hammadde kullanımını azaltmakta, temiz üretim, çevrenin korunması, ülkemizin ulusal ve uluslararası alandaki prestijinin arttırılması, kaynaklarında verimli ve aktif olarak kullanılmasını kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

Sunumlarının ardından katılımcılar ile küçük bir yarışma düzenlendi. Yarışmayı kazanan katılımcılara ödüller verilerek program sonlandı.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu