HIZLI ERİŞİM
Altyapı ve Atölyeler

Altyapı ve Atölyeler

Stüdyolar

Uygulama ağırlıklı olan bölümümüzün proje dersleri için her sınıfın kendine ait bir stüdyosu bulunmaktadır. Tüm elektronik ve fiziklsel ihtiyaçlar düşünülerek kurgulanmıştır. Bireysel çalışma masaları bilgisayar, dijital sunum perdesi, sunum ve çizim tahtası, proje sunum duvarları, özelleşmiş depolama alanları gibi detaylarla sürekli eğitime en uygun hale getirilmiştir.

CAD Lab - Bilgisayar Laboratuvarı

Sadece bölümümüz öğrencilerinin kullanımlarına tahsis edilmiş, yüksek özellikli bilgisayar iş istasyonlarının olduğu bu birimde ayrıca küçük toplantılar yapma, ortak proje alanı ile birlikte çalışmalara imkan verme ve dizüstü bilgisayar kullanma olanakları sayesinde çok amaçlı bir laboratuvar halindedir. 

CAM Maker – Prototip Atölyesi

Bölümümüz öğrencilerinin hizmetine sunulan, teknoloji destekli maket atölyesidir. 3 adet farklı  büyüklük ve özellikteki hızlı prototipleme cihazı, lazer tarayıcı, CNC lazer kesim cihazı, 3 boyutlu kalemler, ısıl şekillendirme tezgahı ve aletleri, hassas ölçüm cihazları, vs gibi birçok teknik kapasitesi  yüksek alet içerir.

Maker – Talaşlı Prototip Atölyesi

Öğrencilerin 7 gün 24 saat erişimlerinin olduğu, çeşitli talaşlı imalat için özelleşmiş alet ve tezgahların bulunduğu atölyedir. Öğrencilerin proje geliştirme sürecinde sıklıkla kullandığı atölyede, çeşitli tel köpük kesme aletleri, ebatlayıcılar, amatör talaş kaldırmma tezgahları ve gerekli tüm el aletleri  mevcuttur. 

Ahşap Atölye

Profesyonel ahşap ve metal talaş kaldırma tezgahlarının bulunduğu öğrencilerin çeşitli iş güvenliği eğitimlerinden geçtikten sonra kullanabilecekleri aletleri içeren atölyedir. Ahşap  ebatlama, kesme, zımparalama, planyalama, frezeleme, tornalama tezgahlarının yanısıra, metal kesme, bükme, kaynak, eğme, delme, boyama aletleri de bulunur. Bununla birlikte her çeşit el aleti de bu atölyede öğrencilerin kullanımına açıktır. 

Metal Atölye

Fakülte imkanları dahilinde olan bu atölyede çok çeşitli metal kesme, bükme, delme, kaynatma, eğme, zımparalama, boyama aletleri mevcuttur. Gerekli projelerde profesyonel yardım ile kullanılabilinen atölyedir.

Seramik Atölye

Fakülte imkanları dahilinde tüm seramik üretiminin deneyimlenebileceği atölyelerdir. Seramik pişirme, alçı kalıp, seramik torna gibi üretimler bu atölyelerde yapılabilmektedir.

Fotoğraf Atölye

Fotoğraf ve ürün fotoğrafçılığı derslerinde kullanılan fakülte bünyesinde bulunan ileri derece fotoğrafçılık ekipmanları ile donatılmış sadece fotoğraf ve baskı üzerine özelleşmiş atölyedir.  


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu