HIZLI ERİŞİM
Ortak Zorunlu Dersler

 Ortak Zorunlu Ders ve Sınav Takibi (Türk Dili, Atatürk İ.İ.T, Yabancı Dil)

Ortak zorunlu dersler haftalık olarak uzaktan öğretim yolu ile yapılmaktadır. Uzaktan Eğitim Uyg. ve Arş. Mrkz.(UZEM) ve ortak zorunlu dersler koordinatörlükleri tarafından yürütülmektedir.

Ortak Zorunlu Dersler Haftalık Ders Takibi:

Ortak zorunlu dersler haftalık ders takibi için UZEM Eğitime Giriş https://uzaktanogrenme.selcuk.edu.tr

Uzaktan Eğitim Uyg. ve Arş. Mrkz.(UZEM) Web Sayfası Tıklatınız

Ortak Zorunlu Dersler Sınav Takibi:

Ortak zorunlu derslerin Tüm sınavları Uzaktan yapılmaktadır. Uzaktan Eğitim Uyg. ve Arş. Mrkz.(UZEM) ve ortak zorunlu dersler koordinatörlükleri tarafından yürütülmektedir. Üniversitemizin Akademik Takvimde belirtilen sınav tarihlerinden 1 hafta önce duyuruları takip ediniz.(Üniversite ana sayfa ve Uzem duyuruları)

Ortak Zorunlu Derslerin (Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil) sınavları hakkındaki duyurulardan, sınav tarihini ve öğrenci numarasının son hanesine göre kendinize ayrılan sınav saati periyodunuzu öğrenmeyi unutmayınız.

Ortak zorunlu dersler sınav tarihi ve periyodları

https://www.selcuk.edu.tr Duyuruları

https://selcuk.edu.tr/Birim/arastirma-ve-uygulama-merkezleri/uzaktan_egitim_uyg_ve_ars_mrkz/2105 Duyuruları

http://uzaktansinav.selcuk.edu.tr/ Duyuruları

Ortak zorunlu dersler sınav girişi http://uzaktansinav.selcuk.edu.tr/

UZEM - Öğrenci Sınav Uygulama Esasları Tıklayınız. (Lütfen Tamamını Okuyunuz)

Önemli: ilgili Sınavlar, öğrenci numarasının son hanesine göre kendisine ayrılan sınav saati periyodunda yapılacaktır. Size ait sınav saati periyodunu ilgili duyurulardan takip ediniz.

Önemli: Kamera ile sınav esnasında alınan kayıtlar tek tek incelenecektir. Sınav anında kopya çekildiğine dair herhangi bir durum (Telefon, tablet, pc kullanımı veya sınava giren öğrenci dışında biri ya da birilerinin ekran karşısında bulunması vb.) ile karşılaşılırsa sınavınız geçersiz sayılacak ve hukuki işlem yapılacaktır.

Sınav ve Derslerle İlgili Soru ve Sorunlar İçin İletişim Bilgileri ve Önemli Bilgiler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi /Tel: 03322231561 (73-77) / suatam@selcuk.edu.tr

Türk Dili / Tel:03322231459 / turkdili@selcuk.edu.tr

Yabancı Dil / Tel:03322233183 / ydyo@selcuk.edu.tr

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil Sınav Girişi: http://uzaktansinav.selcuk.edu.tr/

(Özellikle sınav günü sınava girişte ve sınavda sorun yaşadığınızda yukarıda belirtilen ilgili birim ile iletişime geçiniz.)

Sınavdan Önce Örnek Sınav Uygulaması:

Ortak zorunlu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil dersleri Uzaktan Eğitim Sistemi https://uzaktanogrenme.selcuk.edu.tr üzerinden yapılacaktır. Bu dersler için uzaktan eğitim sisteminde her öğrencinin üzerine ("DERSLERİM" menüsünün altında) dersleri tanımlanmış. Uzaktan Eğitim Sisteminde "DERSLERİM" menüsünün altında Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil dersleri aldığı halde göremeyen öğrenciler uzem@selcuk.edu.tr mail adresine öğrenci bilgilerinin içerdiği bir mail atabilirler. Ortak Zorunlu Dersleri alan öğrencilerimizin sınav anında sorun yaşamamaları adına önceden sınavları uygulayabilmesi ve teknik donanımlarını test edebilmesi adına Uzaktan Eğitim Sisteminde Örnek Sınav Uygulaması açılmıştır. Öğrencilerimiz sınav tarihinden önce Örnek Sınavı uygulayabileceklerdir

 Sınav Uygulama Esasları (Bazı önemli hususlar);

Öğrencilerimizin sınav oturumu sırasında sorun yaşamamaları için bilgisayar donanımlarını ve internet bağlantılarını önceden kontrol etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin sınava girmeden önce bağlantı kesintisi ve benzeri teknik sorunlar yaşamayacakları uygun şartları sağlamaları kendi sorumluluklarındadır.

Sınav duyuru ve girişi için (uzaktansinav.selcuk.edu.tr) linkini takip ediniz.

Her bir dersin sınavı ayrı ayrı olarak gerçekleştirilecektir.

Her öğrenciye 1 ders için 1 adet sınav oturum hakkı tanınacaktır.

Her sayfada tek soru gelecek ve önceki soruya geri dönüş yapılmayacaktır.

Sınavlara başlangıç saatinde giriş yapılması gerekmektedir. Bitiş saati itibarıyla sınav otomatik olarak sonlanacaktır.

İşaretlenmiş olan seçenekler otomatik olarak kaydedilmektedir.

Sınavlar için kesinlikle ek süre tanınmayacaktır.

Sınav esnasında uzun süre işlem yapmadan kalınması durumunda sistem öğrenciyi dışarı atacağından sınav süresi içerisinde yeniden giriş yapmak zorunda kalınabilir.

 Sınavlarda dikkat edilmesi gereken hususlar;

-Web tarayıcının üzerinden ileri ve geri tuşlarına basılmamalıdır.

-Web tarayıcısı kapatılmamalıdır.

-İnternet sağlayıcı cihazı kapatılmamalıdır.

-Sınav için aynı anda birden fazla oturum açılmamalıdır.

-Sınav sorularını veya cevaplarını dağıtan, paylaşan, yayınlayan vb. öğrencinin, web tarayıcı özelliklerini sınav güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde değiştiren öğrencinin ve sınav verilerini değiştirmek için teşebbüste bulunan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Çevrimiçi sınavlar, sistemimizde kameralı gözetmenlik uygulaması ile gerçekleştirilmektedir. Sınavlara girecek öğrencilerin sınavlarını gerçekleştirebilmeleri için kamera donanımlarını tedarik etmeleri kendi sorumluluklarında olacaktır.

Sınava başlayabilmeniz için kamera kullanımına izin verilmelidir. Aksi halde sınav uygulaması başlamayacaktır.

(Kamera, yüzünüzü   net   bir   şekilde görecek açıda olmalıdır. Bu konuda sorumluluk öğrenciye aittir.)

Sınav anında her öğrenci bireysel olarak sınavı gerçekleştirmek zorundadır. Kamera ile sınav esnasında alınan kayıtlar tek tek incelenecektir. Sınav anında kopya çekildiğine dair herhangi bir durum (Telefon, tablet, pc kullanımı veya sınava giren öğrenci dışında biri ya da birilerinin ekran karşısında bulunması vb.) ile karşılaşılırsa sınavınız geçersiz sayılacaktır.

Sınavlara masaüstü/notebook/Mac vb. cihazlardan girmeniz önerilmektedir. Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlarla da sınavlara bağlanılabilir.

Herhangi bir sebeple sınav ekranının kapanması durumunda, sınav süresi içerisinde tekrar oturuma girilebilir.  Ancak sınavdan ayrı kalınan süreler sınav süresine dâhil olacaktır. Bu şekildeki gibi kötü senaryoların yaşanmaması için internet bağlantısı güçlü olan bir mekânda oturuma girilmesi tavsiye edilir.

Aynı sınava farklı IP adreslerinden eş zamanlı bağlantı yapıldığı veya aynı IP adresinin farklı öğrencilerin sistemlerine girdiği tespit edildiği anda ilgili öğrencinin/öğrencilerin sınavı iptal edilerek yasal işlem başlatılacaktır.

Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinde öğrencilerin yaptığı her hareket kayıt altına alındığından, teknik sorun olmadığı halde teknik sorun bahanesi sunan öğrenci hakkında yasal işlem başlatılacaktır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu