HIZLI ERİŞİM

Mekatronik Programının Çıktıları
NO PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1 Makine, Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar disiplinleri hakkında yeterli bilgi ve altyapıya sahip olur.
P.Ç. 2 Mekatronik bir sistemi tanımlar. Örnek bir sistem üzerinde bulunan bileşenlerin görevlerini ve her bir bileşenin birbiriyle olan etkileşimini ve haberleşmesini analiz ederek açıklar.
P.Ç. 3 Maddelerin fiziksel özelliklerini açıklar, iş, güç, enerji, statik, dinamik, mekanik gibi kavramların tanımını yapar.
P.Ç. 4 D.A. ve A.A. devrelerinin özelliklerini açıklar ve bu devrelerin kullanıldığı sistemlere örnekler verir.
P.Ç. 5 Teknik resim kurallarını uygulayarak çizimler yapar ve bu çizimleri bilgisayar destekli bir yazılım kullanarak da uygular. Bilgisayar destekli parça programlamayı bilir, nümerik takım tezgâhı donanımı konularında bilgi ve beceriye sahiptir.
P.Ç. 6 Kontrol sisteminin kurulması, sistem bileşenlerinin kalibre edilmesi ve kontrol parametrelerinin ayarlanması işlemlerini yerine getirir. Mikroişlemci ve mikrodenetleyicileri programlayıp çeşitli elektronik devreleri kontrol eder.
P.Ç. 7 Elektromekanik, hidrolik ve pnömatik kumanda sistem bileşenlerini tanır ve kontrol sistemlerini kurup çalıştırır. Otomatik kumanda sistemlerinin temel kavram ve elemanlarını bilir, programlanabilir denetleyici sistemlerinde ilgili programları yapar.
P.Ç. 8 Pratik uygulamalar için gereken teorik bilgileri, el ve/veya düşünsel becerileri kullanabildiğini gösterir.
P.Ç. 9 Elektrik motorları ve sürücülerinin yapısı, çalışma prensibi ve devreye bağlantılarını bilir, analog ve dijital ölçü aletleriyle gerekli ölçümleri yaparak temel uygulamalara örnek verir.
P.Ç. 10 D.A. ve A.A. da kullanılan temel elektrik/elektronik devre elemanlarını tanır, çizim/simülasyon programları ile elektrik ve elektronik devre analizlerini yaparak uygular, elektriksel değerlerini ölçer.
P.Ç. 11 Hayat boyu öğrenebilme, öğrendiklerini geliştirebilme faaliyeti gösterir. İş güvenliği ve işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi, çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
P.Ç. 12 İlgili proje, çalışma sonucu bulguları, sonuçları ve çıkarımları rapor eder, teknik raporları yazar ve etkin şekilde sunar.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu