HIZLI ERİŞİM

Mekatronik Programı Hakkında

Mekatronik Programının amacı, Endüstrinin ihtiyaç duyduğu Elektronik ve Otomasyon sistemlerini proje ve standartlara uygun olarak kuran/kurduran, servis ve bakım işlemlerini yapan/yaptıran, maliyet ve iş akışını kontrol eden ve mesleğinde iş planlaması yapabilen niteliklere sahip elemanları yetiştirmektir.

Bu kapsamda; sanayileşmiş ülkelerde, imalat sektörü için geniş bir istihdam olanağı sağlayan Elektronik Ve Otomasyon Bölümü altında yer alan Mekatronik Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir. 

Mekatronik; makine, elektrik, elektronik, kontrol sistemleri teknolojisi ile bilgisayar yazılımı disiplinlerinin bir bütünlük içinde algılanmasına dayanan bilim dalıdır. Bünyesinde barındırdığı mikro işlemciler, algılayıcılar, pnömatik-hidrolik elemanlar, ağ donanımları, PLC ve SCADA bileşenleri Mekatronik’i çağın lokomotifi haline getirmiştir.

Mekatronik teknikeri; yukarıda bahsedilen uygulama alanlarının her birine ait bilgi ve becerilerini komplike olarak bir sistem üzerinde tasarım, üretim, bakım ve onarım boyutunda kullanabilme yeterliliğine sahip kişilerdir. Programımızın amacı; eğitim sürecinde verilen teorik bilgilerin mevcut atölye ve laboratuar imkânlarıyla desteklenerek sektörde ihtiyaç olan ara eleman yetiştirmektir. Ayrıca mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile dört yıllık Mühendislik Fakültelerine, Teknik Eğitim Fakültelerine ve Teknoloji Fakültelerine geçiş yapabilmektedir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu