HIZLI ERİŞİM

Elektronik Teknolojisi Programının Çıktıları
NO PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1 Elektronik alanında tanımı yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yaparak sunar.
P.Ç. 2 Temel fizik, elektrik ve elektronik kavramlarını ve bu kavramlarla alakalı gerekli ölçümleri yapmayı, elektriksel arızalara yerinde müdahale etmeyi bilir.
P.Ç. 3 Elektrikli cihaz ve sistemlerin temel çalışma prensiplerini, bakım, onarım ve montajını yapmayı bilir.
P.Ç. 4 Pratik uygulamalar için gereken teorik bilgileri, el ve/veya düşünsel becerileri kullanabildiğini gösterir.
P.Ç. 5 Elektrik motorları ve sürücülerinin yapısı, çalışma prensibi ve devreye bağlantılarını bilir, analog ve dijital ölçü aletleriyle gerekli ölçümleri yaparak temel uygulamalara örnek verir
P.Ç. 6 D.A. ve A.A. da kullanılan Temel elektrik/elektronik devre elemanlarını tanır, çizim/simülasyon programları ile elektrik ve elektronik devre analizlerini yaparak uygular, elektriksel değerlerini ölçer.
P.Ç. 7 Zayıf akım, kuvvetli akım, yıldırım, yangın ve güvenlik sistemlerini bilir, elektrik tesisat planlarını çizer, elektrik tesisatının taahhüt ve keşif işlerini yapar.
P.Ç. 8 Otomatik kumanda sistemlerinin temel kavram ve elemanlarını bilir, Programlanabilir denetleyici sistemlerinde ilgili programlamaları yapar.
P.Ç. 9 Güç elektroniği devre elemanlarını ve kullanım özelliklerini bilir. Sayısal devre tasarımını yapar.
P.Ç. 10 Hayat boyu öğrenebilme, öğrendiklerini geliştirebilme faaliyeti gösterir. İş güvenliği ve işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi, çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
P.Ç. 11 İlgili proje, çalışma sonucu bulguları, sonuçları ve çıkarımları rapor eder, teknik raporları yazar ve etkin şekilde sunar.
P.Ç. 12 Elektronikle ilgili çalışmalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunları belirler ve çözüm üretir.
P.Ç. 13 Tarihi ve sosyal değerlere saygılıdır, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip, dürüst, vatandaşlık bilinci gelişmiş ve bu bilinç çerçevesinde uygun davranışlar sergiler.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu