HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ’de Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik Semineri yapıldı

SÜ’de Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik Semineri yapıldı

25.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik Semineri” çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının düzenlediği  “Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik Semineri” Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesinin desteğiyle yapıldı.

 Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fahrettin Demirci,  60. Kütüphane Haftası’nda olduklarını belirterek seminerin bilgi aktarımı konusunda faydalı olacağını dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Kalite Komisyonu adına konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, “Üniversitemiz, yükseköğretim düzeyindeki kalite gelişim süreçlerine çok hızlı yanıt vererek kalite gelişim süreçlerine her dönemde dahil olmuştur. Kalite Komisyonumuz ve alt çalışma gruplarımız periyodik toplantılarında performans göstergeleriyle kurumsal gelişimi takip etmektedir. Performanslarda hedef dışında tespit edilen değişiklikler, ilgili sürecin paydaşlarıyla birlikte analiz edilerek gerekli geliştirmeler planlanarak önlemler alınmaktadır. Aynı zamanda Üniversitemizde Sürdürülebilirlik Komisyonu oluşturulmuştur. Bu kapsamda da eğitim, araştırma, yerleşke, altyapı, enerji, iklim değişikliği, atık, su ve ulaşım konularında sürdürülebilirlik çalışmalarına ağırlık verilmektedir. Bu bilinçle üniversite olarak yaptığımız her işte en verimli çıktıyı üretmeye gayret ediyoruz. Çağdaş dünyada üniversitelerin kalitesini belirleyen kriterlerden biri de sahip oldukları kütüphanelerin gücü ve bu gücün sürdürülebilir olmasıyla ölçülmektedir. Bugünkü seminerin konusu olan kütüphaneler de gerek mekansal gerekse verdiği hizmetten dolayı kalite ve sürdürülebilirlik açısından önem taşımaktadır.” dedi.

SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fahrettin Demirci moderatörlüğünde gerçekleşen seminere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya konuşmacı olarak katıldı.

Üniversite kütüphanelerinin sadece bir bilgi deposu değil, aynı zamanda üniversitelerin misyon ve hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olan dinamik merkezler olduğunu söyleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı Ekrem Öztürk; Kütüphanelerde Kalite, Sürdürülebilirlik, Yüksek Öğretimde Kalite Ölçütleri, ISO Kalite Standartları ve EFQM Mükemmellik Modeli konularında sunum yaptı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya ise kalite yönetiminde gerçekleştirdikleri uygulamaları detaylı olarak anlattı.

Seminer, soru-cevap kısmının ardından son buldu.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu