HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinden Beyşehir turizmine önemli destek

Selçuk Üniversitesinden Beyşehir turizmine önemli destek

26.04.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında “Beyşehir Turizm Potansiyeli ve Gelişim Süreci” adlı söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman’ın üstlendiği söyleşiye Beyşehir Milli Parklar Şefi Fatih Demir, Beyşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Can ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı konuşmacı olarak katıldı.

Gelecek dönemde yapılacak çalışmalarla birlikte ilçenin turizmdeki rolü ve katkısının daha da artacağını belirten Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, “İlçemizin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi mirası, turizm alanında büyük bir potansiyel sunuyor. Beyşehir'in turizmdeki rolünü daha da güçlendirmek için yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz ve gelecek projelerde hem akademik personelimizle hem öğrencilerimizle aktif bir rol almayı hedefliyoruz.” dedi.

Beyşehir’in mevcut turizm potansiyeli ve sektördeki gelişmeler üzerine önemli değerlendirmelerin yapıldığı söyleşide ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine dikkat çekildi, turizm alanında yapılabilecek çalışmalar ve bu konuda hazırlanan projeler ele alındı. Söyleşide ayrıca özellikle yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin turizmin gelişimindeki önemine vurgu yapıldı.

Programın sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman ve Bölüm başkanları tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu