HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde lisansüstü eğitim mezunları cübbelerini giydi

Selçuk Üniversitesinde lisansüstü eğitim mezunları cübbelerini giydi

12.07.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi 2022 – 2023 öğretim yılı doktora ve yüksek lisans mezunları, 7 enstitünün birlikte düzenlediği “Mezuniyet ve Ödül Töreni”nde cübbelerini giydi.

Selçuk Üniversitesinde lisansüstü eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezunlar, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen törende mezuniyet sevinci yaşandı.

Törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerin müdürleri, öğretim elemanları ile aileler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı konuşmada Üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen lisansüstü mezuniyet töreninde öğrencilerin mezuniyet heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Aksoy, “Lisansüstü öğretim mezunları olarak bugün itibarıyla hayatınızın önemli bir dönemini tamamlıyor, yeni bir kulvara ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Hayatınızdaki önemli bir süreci, ülkemizin köklü, güçlü ve dinamik üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesinden mezun olarak tamamlamış bulunuyorsunuz. Nitekim Üniversitemizin, 48’inci Kuruluş Yıl Dönümü’nde 68 bini aşkın öğrencisi ve 7 binin üzerinde personeliyle uluslararası standartlarda bir yükseköğretim devi haline geldiğini görüyoruz. Yarısından çoğu yeşil alanlarla kaplı 11 milyon metrekarelik yerleşkesindeki yurtları, hastanesi, alışveriş merkezi, stadyumu, olimpik yüzme havuzu, binicilik tesisleri ve daha nicesiyle Üniversitemiz, adeta kendi başına bir şehir olabilecek seviyeye ulaştı. Dahası ‘İslami Dayanışma Oyunları’ gibi büyük çapta uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparak potansiyelini global ölçekte de sunabiliyor ve bugün ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi’ gibi önemli ulusal inisiyatiflere Yükseköğretim Kurulu tarafından pilot üniversite olarak seçilebiliyor.” diye konuştu.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZ, ULUSLARARASI SEVİYELERDE KARŞILIK BULUYOR”

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesinin dünyanın önde gelen sıralama kuruluşlarından THE Impact Ranking’in 2023’te 15 farklı alanda yaptığı değerlendirmede Türkiye’de ilk 7’de yer aldığını belirtti. Üniversitenin, EduRank 2023 verilerinde de başarı sıralamasını üst sıralara taşıdığını, gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların uluslararası seviyelerde de karşılık bulduğunu anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Üniversitemizden 8 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeyi başardı. Yükseköğretim kurumları sürdürülebilir, enerji verimli, doğayla uyumlu ve çevreye duyarlılık alanlarında değerlendirilen UI GreenMetric Dünya Üniversitesi Sıralaması 2022 listesinde Üniversitemiz, dünyanın en yeşil 431’inci kampüsü oldu. Yine Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulunca verilen 37 bayrak ödülü ile 2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Türkiye’de 1’inci sırada yer aldı. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından da akredite edilerek akredite ve kalite süreçleri tescillendi. Bünyesinde bulunan Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisiyle bölgenin ‘Ar-Ge ve İnovasyon Üssü’ konumunda olan Üniversitemiz özetle bugün; kuantum verimliliği ölçümünden rekombinant DNA çalışmalarına, aşı çalışmalarına kadar nice ileri teknoloji çalışmalarının yürütüldüğü, hastanesinde yapılan ameliyatlarla binlerce insanın şifa bulduğu, binaların, köprülerin dizayn edildiği, elektrikli araçların, hyperloopun inşa edildiği, TEKNOFEST’te ödüllerin alındığı bir bilim yuvası haline dönüşmüş bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aksoy’un açılış konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi 2022 – 2023 öğretim yılı lisansüstü ödülleri ile proje ödülleri takdimi gerçekleştirildi ve mezunlara cübbeleri giydirildi.

 

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu