HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Ramazanda Sağlıklı Beslenme’ paneli

Selçuk Üniversitesinde ‘Ramazanda Sağlıklı Beslenme’ paneli

27.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Ramazanda Sağlıklı Beslenme” isimli panel gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılışında sağlıklı beslenmede yeterli ve dengeli beslenmenin önemini anlattı. Vücudu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve minerallerden yeterli miktarda alınması gerektiğini ifade eden Arslan, “Hücrelerin hastalanması veya biyodengesinin bozulması ile hastalıklar ve yaşlılıkla değişimler ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Anne karnında başlayıp bebeklik, çocukluk, adölesan ve yetişkin çağından yaşlılığa kadar tüm yaşam süreçlerinde kendine has beslenme şekillerinin olduğunu, hastalıklarda da kendine özgü diyet biçimlerinin bulunduğunu aktaran Arslan, “Ramazan ayında sağlıklı beslenme daha zor hale gelmektedir. Özellikle iftar öğünü modern kültürde sağlıklı olmayan yağ, şeker ve tuz oranı yüksek yiyeceklerden oluşmakta ve yüksek enerji içeren öğünler günlük toplam enerji alımını karşılamaktadır. Ancak besin ögesi eksikliklerine yol açabilmektedir. Bu panelin ramazan ayında sağlıklı, geleneksel ve israf edilmeyen beslenme şeklinin benimsenmesinde yol gösterici olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazan Aktaş’ın moderatörlüğünde “Ramazanda Sağlıklı Beslenme” isimli panele geçildi. Panelde Öğr. Gör. Dr. Sümeyra Şahin Bayram ve Arş. Gör. Beyza Arı Gedik, beslenmede dikkat edilmesi gereken hususları belirterek tavsiyelerde bulundu.

Panele Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu