HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Ebediyet ve Minnet’ söyleşisi

Selçuk Üniversitesinde ‘Ebediyet ve Minnet’ söyleşisi

22.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği iş birliğinde “Ebediyet ve Minnet” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde çevrim içi olarak düzenlenen söyleşi, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman’ın moderatörlüğünde yapıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın ve Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Arslan’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye öğretim elemanları, gaziler, şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Abdullah Karaman, yaptığı konuşmada “Sizlerin hatırlanması ve vatanımız için verdiğiniz mücadeleyi minnetle anmak için bir araya geldik. Vatanımız ve bizler için bedeninizden hatta ruhunuzdan bir parça verdiniz. Vatan, devlet yoksa hiçbir şey yoktur.” diye konuştu.

Taşkın da “Biz kimseden maddi bir şey istemiyoruz. Biz hatırlanmak istiyoruz. Özellikle gençlerin bizi tanımasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Arslan ise “Aslında hepimiz birer şehit yakınıyız. Çünkü bizim için canını tehlikeye atan tüm Mehmetçik bizim kardeşimiz, ağabeyimiz hatta babamız, dedemiz.” dedi. Söyleşi, şiir dinletisiyle sona erdi.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu