HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, KSO ve HUDER ile protokol imzaladı

Selçuk Üniversitesi, KSO ve HUDER ile protokol imzaladı

14.10.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi, Konya Sanayi Odası ve Hukuki Araştırmalar Derneği ile iki farklı iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda insan kaynakları yönetimi eğitimi verilecek ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerine Konya Sanayi Odası üyesi işletmelerde staj yapma imkanı sağlanacak.

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Sanayi Odası ve Hukuki Araştırmalar Derneği arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. İmzaları, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Acar attı. Protokol, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi (SELÇUKSEM) koordinatörlüğünde Hukuki Araştırmalar Derneği tarafından SELÇUKSEM’e verilen listede yer alan kişilere insan kaynakları yönetimi eğitimi verilmesini kapsıyor. Kurs bilgileri, SELÇUKSEM sitesinde yayımlanacak ve ön kayıt bilgileri web sitesinde belirtilen sürede HUDER’e iletilecek. Eğitimin sonunda çoktan seçmeli sınav uygulanacak, sınav organizasyonu ve değerlendirme süreci SELÇUKSEM tarafından koordine edilecek. Sınavda başarılı olan adaylara eğitim sertifikası ve teşekkür belgesi verilecek.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI SUNULUYOR

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Konya Sanayi Odası arasında imzalanan “İntörn Mühendislik ile Konya Sanayisine Uygun Mühendis Yetiştirilmesi İş Birliği Protokolü” ile Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin bir yarıyıl boyunca KSO üyesi firmalarda mesleki eğitim ve staj yapması, mesleki ve teknik eğitim alan stajyer öğrencilerin firmalar ile eşleştirilerek uygulamalı eğitim alınmasına imkan verilmesi amaçlanıyor. Protokolün imzalarını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü attı. Protokol, öğrencilerin KSO tarafından üyelerine yapılacak duyuru sonucunda stajyer bulundurmak isteyen işletmelere yönlendirilmesini ve proje, eğitim, kariyer günü etkinlikleri gibi ortak iş birliklerini kapsıyor.

“NİTELİKLİ MÜHENDİSLERİN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLANACAK”

Eğitimi her zaman öncelikli çalışma başlıkları arasına aldıklarını belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Bu alanda birçok çalışmaya öncülük ettik, çeşitli kurumlar ile ortak iş birlikleri geliştirdik. Selçuk Üniversitemiz ile de üniversite-sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yürüttük, ortak projeler ve protokoller yaptık. Bu projelerimiz sayesinde hem öğrencilerimiz istihdam edildi hem de sanayi tesislerimiz nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamış oldu. Bugün de sanayimize nitelikli insan kaynağı kazandırılmasına yönelik iki önemli projenin daha imzalarını atıyoruz. Her iki protokol sayesinde sanayimizin hem insan kaynağı uzmanlığı alanında yaşadığı yetişmiş eleman sorununa çözüm üretecek hem de sanayi tesislerimizin aradığı nitelikli mühendislerin yetişmesine ve istihdam edilmesine katkıda bulunmuş olacağız.” dedi.

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNEMLİ BİR EĞİTİM ÜSSÜ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Selçuk Üniversitesi, Konya’da eğitim noktasında önemli bir merkez.  Yerli ve milli teknoloji noktasında her türlü çalışmaya öncü olma düsturuyla hareket ediyoruz. Teknoloji Fakültesi aracılığıyla yürütülecek olan protokol, geleceğin kaliteli mühendislerinin yetişmesine katkı sağlayacak. Topluma hizmet noktasında HUDER ile birlikte yürüteceğimiz proje de eğitim kalitesinin artırılması noktasında çok kıymetli. İmzaladığımız projelerle akademisyenlerimizin bilgi ve becerilerinin sanayiye aktarılması, sanayideki tecrübenin Üniversitemizle paylaşılması, sivil toplumumuzun bu noktadaki dönüşümüne katkı sağlanması amaçlanıyor.” diye konuştu.

“HUKUKÇULAR İÇİN DE ALTERNATİF BİR İSTİHDAM KAYNAĞI OLACAK”

Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Acar ise “Konya’da görülen iş davalarında nitelikli insan kaynakları yöneticisi olmadığı için sanayicilerimizin açılan davaların büyük bir kısmını evrak eksikliğinden kaybettiğini gördük. Nitelikli insan kaynakları yöneticisi yetiştirilmesi için SELÇUKSEM ile birlikte kurs açılmasına karar verdik. Nitelikli insan kaynakları yöneticisine kavuşan sanayicilerimiz, hem evrakları daha düzgün ve nitelikli tutacak hem de çağın gereklerine ayak uyduracak. İş davalarının açılmasında nispeten bir azalma, işveren lehine bir değişme olacak. Hukukçular için de alternatif bir istihdam kaynağı olacak.” ifadelerini kullandı.  

Protokol törenine Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özdemir Koçak ve akademisyenler katıldı.

 

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu