Türkiye'nin İlk Üniversite Televizyonu

Türkiye'nin ilk üniversite televizyonu olan ÜNTV, 1993 yılında kurulmuş ve 1998'de yayın hayatına başlamıştır. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Yapım ve Yayıncılık Araştırma ve Uygulama Merkezi  (SERATEM) bünyesinde yayın hayatına devam eden ÜNTV ve Üniversite Radyosu programlarının metin yazma, çekim, kurgu ve sunumundan, yayınına kadar tüm aşamalarını öğrencilerin yürüttüğü kurum olarak Türkiye’ de ilk ve tektir.

Yayın Politikası

Üniversite Televizyonu 24 Saat yayın yapmaktadır. Yayın süresinin önemli bir kısmını haber,  haber programları ve kültür-sanat programları oluşturmaktadır. Gündüz kuşağında, sabah ve öğleden sonra canlı yayınlanan kuşak programları, çizgi film ve belgeseller bulunmaktadır. Ana Haber sonrası yayında ise iç yapımlar ağırlıktadır. Haber programlarının yanında, müzik eğlence türü yapımlar, kültür-sanat programları, tartışma, açık oturum ve güncel programlar akşam kuşağında yayınlanmaktadır. Gece, ise sabah yayınlanan programların tekrarının yanı sıra müzik programları ve belgesel yapımlar yer almaktadır.