HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Hakkında :

Selçuk Üniversitesi Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KATUM) Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı bir birim olarak 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 7. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14cü maddesine dayanarak, kadın, aile ve toplum ile ilgili bilimsel araştırma yöntemleri kullanılarak her türlü betimsel ve deneysel araştırmaların yapılmasını ve bunların sonuçlarının merkezde uygulanması amacı ile kurulmuştur.
 



Misyon :

Üniversitemizde bulunan ilgili bölüm ve birimler, İlimizde bulunan destek verebilecek paydaş kamu - özel kurum ve kuruluşlar ile kadın, aile ve toplum sağlığı sorunlarını çözümleyici, önleyici ve rehberlik edici her türlü araştırma ve bilinçlendirme panel, eğitimleri yapmak ve bu bakış açısı ile olan çalışmaları desteklemek, ortaya çıkan olumlu sonuç ve gelişmelerin ülke geneline yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.



Vizyon :

Dünya Sağlık Örgütünün tanımına göre, sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir?. Kadınlar açısından düşünüldüğünde bu tanımlama büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı kadın, sağlıklı aile ve toplum oluşumunda temeldir. Bu nedenle ilimizde ve yurt içinde gerekli durumlarda yurt dışı destekli, kadın sorunları ile ilgili konularda araştırma, eğitim, toplantılar ve ilgili kuruluşlarla ortak projeler yapma ve danışmanlık hizmeti verilmesi planlanmaktadır..


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu