HIZLI ERİŞİM

Projeler
  • Anabilim Dalımız öğretim üyelerinin yürütücülüğünde Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü desteğiyle günümüze kadar toplam 109 bilimsel araştırma projesi tamamlanmıştır. 
  • Ayrıca, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteği ile de toplam 11 proje Anabilim Dalımızca başarıyla sonuçlandırılmıştır.
  1. Farklı doz ve zamanda uygulanan p-glikoprotein induktör ve substratlarının dokulara ilaç geçişi üzerine etkinliğinin belirlenmesi (Yürütücü: Bünyamin TRAŞ, Proje Grubu: TÜBİTAK TOVAG, Proje No: 110O942)
  2. Asetilsalisilik asit, Vitamin C, Vitamin E ve selenyumun etlik piliçlerde verim performansı ve hastalıklara karşı direnç oluşumu üzerine etkisi (Yürütücü:Bünyamin TRAŞ, Proje Grubu: TÜBİTAK TOGTAG TARP, Proje No: TARP-2004)
  3. Nerium oleander' in obezite-yangı-diyabet ilişkisindeki etkisinin deneysel tip II diyabetik ratlarda değerlendirilmesi (Yürütücü: Ahmet Levent BAŞ, Proje Grubu: TÜBİTAK TOVAG, Proje No: 107O222)
  4. Ratlarda Klebsiella pneumonia serotype II ile oluşturulan deneysel pnömonilerin sitolojik-enzimolojik teşhisi ve lipozomlanmış enrofloksasin ile tedavisi (Yürütücü: Ahmet Levent BAŞ, Proje Grubu: TÜBİTAK TOVAG, Proje No: 106O099)
  5. Serbest ve lipozomal enrofloksasin'in, perifer kan monositlerinde hücre içi biyoaktivitelerinin in vitro şartlarda belirlenmesi (Yürütücü: Ahmet Levent BAŞ, Proje Grubu: TÜBİTAK VHAG, Proje No: VHAG-147)
  6. Broyler yemine katılan klinoptilolit'in aflatoksikozise karşı koruyucu etkinliğinin belirlenmesi (Yürütücü:Halis OĞUZ, Proje Grubu: TÜBİTAK VHAG, Proje No: VHAG-1437)
  7. Seftiofurun yeni doğan buzağılardaki dozaj rejimi üzerine deneysel şok ve kombine tedavi uygulamalarının etkilerinin belirlenmesi (Yürütücü: Muammer ELMAS, Proje Grubu: TÜBİTAK TOVAG, Proje No: 110O404)
  8. Serbest ve lipozomal enrofloksasinin kan farmakokinetik profillerinin karşılaştırılması (Yürütücü: Muammer ELMAS, Proje Grubu: TÜBİTAK VHA, Proje No: VHAG-1480)
  9. Septik şok tedavisinde kullanılan ilaçların şokun patofizyolojisine etkileri (Yürütücü: Enver YAZAR, Proje Grubu: TÜBİTAK TOVAG, Proje No: 107O042)
  10. İnsan serumu ve tam kan kalintilarindan kardiyak kontrol, isd kontrol ve diyabet kontrol internal kalite kontrol materyali üretimi (Yürütücü: Kamil ÜNEY, Proje Grubu: TÜBİTAK-TEYDEP, Proje No: 7130140)
  11. İnsan serumu kaynaklı sepsis, tümör ve vitamin d internal kalite kontrol serumu üretimi ve validasyonu (Yürütücü: Kamil ÜNEY, Proje Grubu: TÜBİTAK-TEYDEP, Proje No: 7150085)

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu