HIZLI ERİŞİM
Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Çocuk Gelişimi Bölümü olarak sizleri, çocuk gelişimi alanında geleceğin profesyonelleri olarak yetiştirmenin gururunu yaşamaktayız. Çocuk Gelişimi Programı, 0-18 yaşlar arasındaki tipik gelişim gösteren, yetersizliği olan, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suça itilmiş çocuklar ve akut ya da kronik hastalığı olan çocukların bilişsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirmeye, desteklemeye ve rehberlik etmeye yönelik yetkinlik sağlamayı hedeflemektedir.

Mezunlarımız, çocuğun olduğu her yerde Çocuk Gelişimci olmalı ilkesi ile çeşitli özel ve kamu kurumlarında Çocuk Gelişimci olarak görev almakta ve toplumun temelini oluşturan çocukların her alandaki gelişimlerini destekleyerek, ailelere ve eğitimcilere rehberlik etmektedir. Sizler, bu değerli mesleğin temsilcileri olarak, toplumun sağlıklı, başarılı ve bilinçli bireylerden oluşmasına katkı sağlayacaksınız.

Misyonumuz evrensel ölçütlere uygun eğitim sistemimizle donanımlı, araştırma ve sorun çözme becerisine sahip, sürekli kendini geliştirebilen ve toplum yararına çalışan çocuk gelişimciler yetiştirmektir. Sizlerden beklediğimiz, bu misyon doğrultusunda donanımlı birer profesyonel olarak mezun olmanız ve toplumunuz için değerli katkılarda bulunmanızdır.

Bu amaçla uluslararası düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, çağdaş ve demokratik bir toplumu destekleyen çocuk gelişimciler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, temel yaşam becerilerini günlük hayata aktarabilen, yaratıcı, araştırıcı, girişimci ve öz denetimini sağlayabilen bireyler olmalarını hedefliyoruz. Ayrıca, farklılıklara değer veren, insan haklarına saygılı ve öğrenmeye istekli bireyler yetiştirerek toplumu bilinçlendirmeyi önemsiyoruz.

Bu zorlu ama aynı zamanda ödüllendirici yolculukta, bilgi, emek ve azimle dolu bir öğrenim süreci geçireceksiniz. Programımız, sadece akademik bilgi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda saha deneyimleriyle pratiğe dönüştürme fırsatları sunarak sizleri gerçek dünya uygulamalarına hazırlayacaktır.

Bu süreçte, kendinizi sadece bireysel gelişiminiz için değil, aynı zamanda toplumun geleceği için birer değişim aracı olarak görmelisiniz. Size düşen önemli bir rol olduğunu unutmayın; çocukların geleceğini şekillendirmek ve toplumsal bir fark yaratmak adına adım atıyorsunuz.

Gelecekteki başarılarınızı sabırsızlıkla bekliyor, akademik yolculuğunuzun zenginleştirici ve keyifli bir deneyim olmasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Kezban Tepeli

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı


68089
Öğrenci
381006
Mezun
3131
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu