HIZLI ERİŞİM
Haberler

Türkmen Bakanı Maruf’tan Selçuk Üniversitesine ziyaret

Türkmen Bakanı Maruf’tan Selçuk Üniversitesine ziyaret

28.06.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkmen Bakanı Aydın Maruf, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci’yi ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, YÖK Anadolu Projesi hakkında açıklamada bulundu. Selçuk Üniversitesinin proje kapsamında bilgi ve tecrübesini Bitlis Eren Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi ile paylaşacağını ifade eden veren Prof. Dr. Çiftci, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı öncülüğünde aşılama programının da hızlı şekilde devam ettiğini, vaka sayısında ciddi düşüşün kaydedildiğini aktardı.

Prof. Dr. Çiftci, bu çerçevede Selçuk Üniversitesinin yürütmekte olduğu iki ayrı aşı çalışmasının bulunduğunu, aşıların kullanıma sunulmasıyla Türkiye ve kardeş ülkeler açısından büyük avantaj sağlanacağını dile getirdi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkmen Bakanı Aydın Maruf da başta Musul, Kerkük, Erbil ve Süleymaniye’den olmak üzere çok sayıda gencin eğitim almak için Türkiye’ye geldiğini söyledi. Mezun olan gençlerin ülke gelişimine önemli katkıda bulunduğunu anlatan Maruf, eğitim sonrasında Iraklı Türkmenlerin bir kısmının da Türkiye’de kaldığına dikkat çekti. Maruf, Konya’nın tarihî ve kültürel açıdan zengin şehirler arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye’de öğrenciler için uygun şehirlerin bulunduğunu aktaran Maruf, Konya’nın bu şehirlerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu