HIZLI ERİŞİM
Haberler

Türkiye’nin ilk ayakkabı tasarımı ve üretimi öğretmenleri, Selçuk Üniversitesinde yetişecek

Türkiye’nin ilk ayakkabı tasarımı ve üretimi öğretmenleri, Selçuk Üniversitesinde yetişecek

16.06.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite olarak Türkiye’nin ilk ve tek “Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi” lisans programına sahip olma özelliğinde olduklarını belirterek “Formasyon eğitiminin gerçekleşiyor olması, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünü tercih edecek olan öğrenciler için çok kıymetli. İsterlerse formasyon eğitimi alarak öğretmen hüviyetine de sahip olabilecekler.” dedi.

“Formasyon Eğitimi ve Ayakkabı Sektörüne Etkileri” konulu basın toplantısı, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, senato salonunda düzenlenen basın toplantısında, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünde 48 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini, Bölümün ilk mezunlarını ise bu yıl vereceğini söyledi. Selçuk Üniversitesinin Türkiye’de ilk ve tek “Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi” lisans programına sahip olma özelliğinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, gerekli pedagojik formasyon eğitimini aldıktan sonra öğretmen olarak da meslek hayatlarına devam edebileceklerdir. Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz, 24 fakültemizden bir tanesi. Selçuk Üniversitesi olarak şehre dinamizm katan ve kentin değerleriyle örtüşen eğitim öğretim süreçlerini destekliyoruz. Bu yönde toplumun gençlerini yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Üniversite – sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Bunun bir çıktısının olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Selçuk Üniversitesi, şehrin gözbebeği ve şehri de dönüştüren, katkı yapan bir eğitim kurumu. Formasyon eğitiminin gerçekleşiyor olması Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünü tercih edecek olan öğrenciler için çok kıymetli. İsterlerse formasyon eğitimi alarak öğretmen hüviyetine de sahip olabilecekler. Bu anlamda emeği geçenlere, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, sektörün ilk olarak usta – çırak ilişkisiyle başladığını, sonrasında bu sürecin meslek liselerindeki eğitimlerle devam ettiğini aktardı. Bu sürece usta öğreticilerle gelindiğini anlatan Yılmaz, “Ahiliğin merkezi olan Konya’da, Selçuklu’da, Selçuk Üniversitemizde ahilik kültürünü yansıtan unsurlardan ayakkabıcılığa yönelik bir bölümün faaliyetlerini sürdürüyor olması; Konya’mız, Üniversitemiz ve bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, bölümde yetişecek öğrencilerin sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Konya’nın formasyon eğitimiyle birlikte sektörde marka şehir haline gelebileceğini aktaran Acar, gelişmenin istihdam ve ülke ekonomisine de olumlu sonuçlar verebileceğini dile getirdi.

Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, bölümün açılması ve formasyon eğitiminin başlatılması sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kararın, sektörün gelişmesi ve sektöre katkı sağlayacak insan gücünün yetişmesi adına önemini belirten Prof. Dr. Uzun, “Şu anda 8 ilde 14 farklı lisede ayakkabı sektörüne yönelik bölüm mevcut. Bu bölümle ilgili yan branşlardan atanan öğretmenler görev yapıyor. Ayakkabı tasarımı ve üretimi öğretmenleri mevcut değil. Türkiye’nin ilk Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü, Selçuk Üniversitesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde. O yüzden ilk ve tek okul olması hasebiyle de şu anda öğretmen ataması konusunda öğrencilerimizi çok güzel bir gelecek bekliyor.” dedi.

 

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu