HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ’de Simülasyon Eğitimi ile Depremde Temel Yaşam Desteği Kursu yapıldı

SÜ’de Simülasyon Eğitimi ile Depremde Temel Yaşam Desteği Kursu yapıldı

5.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen Simülasyon Eğitimi ile Depremde Temel Yaşam Desteği Kursu gerçekleştirildi.

Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilen programa akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Simülasyon Eğitimi ile Depremde Temel Yaşam Desteği Kursu’nun proje yürütücüsü SÜ Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sevil Özkan, etkinliğin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirterek “Geçtiğimiz sene yaşadığımız depremde kendimizce küçük çaplı yardımlarda bulunmaya çalıştık ama bu süreçte meslektaşlarımızın eğitilmesi gerektiğini fark ettik. Bu nedenle düzenlediğimiz ikinci kursumuz oluyor, devamı da gelecek. Biz yavaş yavaş öğrenerek ilerliyoruz. Her seferinde öğrendiklerimizin üstüne yeni bir şey koyarak ilerliyoruz.” diye konuştu.

Doğal afetlerde en temel kilit noktayı sağlık hizmetlerinin sunumunun oluşturduğunu dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Sevil Özkan, “Depremler; can kaybı, ciddi yaralanma ve maddi hasarlara yol açan doğal afetlerdir. Depremde sağlık hizmetlerinin planlı, zamanında ve hızlı şekilde sunulması vazgeçilmez bir insan hakkıdır. Bu kapsamda hemşirelerin önemli görevlerinden biri de depremzedenin temel yaşam desteğinin sağlanmasıdır. Temel yaşam desteğiyle ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler mezuniyet öncesi ve sonrası dönemlerde verilse de depremin kendi doğası, sağlık hizmet sunumunda olağan dışı süreçlerin ortaya çıkabilme olasılığı düşünüldüğünde hemşirelerin mesleki rol ve sorumluluklarını yerine getirmesinin gerekliliği konusunda verilen eğitimler sınırlıdır. Etkinlik kapsamında güvenli öğrenme ortamlarında simülasyon temelli vakalar ile hemşirelik yüksek lisans öğrencilerinin depremde temel yaşam desteğine yönelik mesleki bilgi becerilerin geliştirilmesi, simülasyon temelli vaka uygulamalarının yapılması, zaman, maliyet ve iş gücünün daha iyi yönetilmesi konularında öğrenme deneyiminin sağlanmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Simülasyon Eğitimi ile Depremde Temel Yaşam Desteği Kursu, 2 gün sürecek.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu