HIZLI ERİŞİM
Haberler

Sızma Alparslan İlkokulu öğrencileri Selçuk Üniversitesini gezdi

Sızma Alparslan İlkokulu öğrencileri Selçuk Üniversitesini gezdi

29.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu tarafından yürütülen “Çocuk Üniversitesi” adlı proje kapsamında Sızma Alparslan İlkokulu öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti; Fen Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde yapılan deney ve atölye çalışmalarını da yerinde gördü.

Sızma Alparslan İlkokulu 4’üncü sınıfta eğitim gören 25 öğrenci, öğretmenleri ve Selçuk Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu üyeleriyle birlikte ilk olarak Fen Fakültesini gezdi. Prof. Dr. Serdar Karakurt, Prof. Dr. Ziya Erdem Koç, Prof. Dr. Ahmed Nuri Kurşunlu, Arş. Gör. Dr. Ayşen Işık, Arş. Gör. Feyza Kart ve Arş. Gör. Hatice Esra Akgül, Kanser Araştırma Laboratuvarı, Biyokimya Öğrenci Laboratuvarı, Biyoteknoloji Bölümü Stres Fizyolojisi Laboratuvarı, İklimlendirme Odası, Organik Kimya Öğrenci Laboratuvarı, Anorganik Kimya Araştırma Laboratuvarında yapılan deneyleri uygulamalı olarak anlattı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin bir sonraki durağı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi oldu. Öğrenciler, İç Mimarlık ve El Sanatları bölümlerinde atölye çalışmalarına katıldı; Peyzaj Mimarlığı, Moda Tasarımı, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi bölümlerinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Dekan Prof. Dr. Rabia Köse Doğan’ın da katıldığı programda Sızma Alparslan İlkokulu öğrencileri, İç Mimarlık Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileriyle birlikte ev maketleri yaptı, mahalle kurgusu oluşturdu. El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Mitat Kandemir tarafından uygulamalı olarak hazırlanan topaçlar da öğrencilere hediye edildi.

Öğrenciler ziyaretin sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a misafir oldu.

 

 

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu