HIZLI ERİŞİM
Haberler

Seyyar kliniklerle binlerce engelli ve çocuğun diş tedavisini yaptı

Seyyar kliniklerle binlerce engelli ve çocuğun diş tedavisini yaptı

1.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Engelli Çocuklara Diş Tedavisi İmkanı Sunmak ile Geçen Bir Ömür” söyleşisi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, söyleşide Türkiye genelinde seyyar kliniklerle binlerce engelli ve çocuğun diş tedavilerini yaptığı gönüllülük hareketini anlattı.

Sabah, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1977 yılında mezun olduktan sonra Almanya’da engelli çocukların diş tedavileri konusunda doktorasını yaptığını söyledi. Uzun yıllar öğretim üyeliği ve diş hekimliği görevlerinde çalıştığını belirten Sabah, sağlık kurumlarına ulaşmakta zorluk çekenler için yaptırdıkları seyyar kliniklerle binlerce engelli ve çocuğa ulaştıklarını ifade etti.

Gönüllülük faaliyetlerini 2001 yılından itibaren meslektaşlarıyla kurduğu Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği çatısı altında sürdürdüklerini aktaran Prof. Dr. Sabah, diş hekimi, öğretim üyesi ve stajyerlerle birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Türkiye genelinde 110 bini aşkın hastaya ulaştıklarını bildiren Sabah, eğitim hayatı boyunca hep insanlara nasıl faydalı olabileceğini düşündüğünü, kendisini eğiten ve yetiştiren topluma karşı borcunu ödeme anlayışıyla gönüllülük hareketlerine başladığını dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı da söyleşiden dolayı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen söyleşiye öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu