HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinin TÜBİTAK'ın Yetkinlik Analizindeki Üstün Başarısı

Selçuk Üniversitesinin TÜBİTAK'ın Yetkinlik Analizindeki Üstün Başarısı

19.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

TÜBİTAK tarafından üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” 2023 yılı raporuna göre Selçuk Üniversitesi (SÜ), 19 ana araştırma ve 106 alt araştırma alanında yer alıyor. Yüksek hacim ve yüksek kalitenin 1. bölge olarak sınıflandırıldığı raporda, Selçuk Üniversitesinin 11 ana araştırma alanında yetkinlik analizi sonuçlarında üst sıralarda olduğu belirlendi.

Selçuk Üniversitesi, Kimya (Analitik Kimya ve Spektroskopi, Elektrokimya, Fizikokimya ve Teorik Kimya, İnorganik Kimya, Organik Kimya) ve Kimya Mühendisliği (Akışkan Dinamiği ve Isı/Kütle Transferi, Biyomühendislik, Filtrasyon ve Ayırma, Kataliz, Proses Kimyası ve Teknolojisi) ana alanlarında yer alan tüm alt alanlarda 1. bölgede yer alıyor.

Selçuk Üniversitesi, bu ana araştırma alanları dışında  Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Elektronik Donanım Teknolojileri, Yapay Zekâ ve Makina Öğrenmesi),  Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji (Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji), Fizik (Atomik, Moleküler Fizik ve Optik), Gıda, Tarım ve Hayvancılık (Bahçe Bitkileri; Beslenme, Diyetetik ve Sağlık; Gıda Güvenliği, Hijyeni ve Sanitasyonu; Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri; Hayvan Besleme, Hayvan Yetiştirme ve Yetiştirme Hastalıkları; Tarla Bitkileri), Makine-İmalat (Makine Tasarım ve İmalatı), Malzeme Bilimleri (Seramik ve Kompozitler), Ormancılık (Ormancılık), Otomotiv (İçten Yanmalı Motor ve Motor Aktarma Organları, Otomotiv Sektöründe Malzeme Teknolojileri), Sağlık (Embriyoloji, İmmünoloji, Romatoloji, Sinir Bilimi ve Beyin Araştırmaları, Üroloji) alanlarında da belirtilen toplam 30 alt araştırma alanında 1. bölgede yer almaktadır.

Hacim ve kalite göstergeleri temelinde gerçekleştirilmiş olan yetkinlik analizi kalite göstergeleri %60, hacim göstergeleri ise %40 ağırlığa sahiptir. Çalışmada toplamda %60 ağırlığa sahip olan 7 kalite göstergesine yer verilmiştir. Ayrıca 21 ana araştırma alanı ve bunların altında 132 alt araştırma alanı belirlenmiştir.

 

Üniversite Yetkinlik Analizi’ne ulaşmak için tıklayınız.

68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu