Selçuk Üniversitesine ‘İM2023 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’nda ödül

29.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri İclal Küçükali ve Aleyna Daver, ulusal ölçekte 6’ncısı düzenlenen İM2023 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’nda eş değer mansiyon ödülü aldı.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve İçmimarlar Odasının iş birliği ile gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 42 farklı üniversiteden 482 proje başvuru yaptı. Yarışmada 4. sınıf kategorisinde 110 iç mimari proje arasından ilk aşamada 12 proje finale kaldı. Finale kalan projelerin değerlendirildiği yarışmada 3 ödül ve 3 eş değer mansiyon ödülü verildi.

Çevrim içi olarak düzenlenen İM2023 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’nın ödül töreni ve kolokyumunda Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri İclal Küçükali ve Aleyna Daver, eş değer mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Proje dersi yürütücüleri Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Arş. Gör. Özlem Yurtgün ve Arş. Gör. Kübra Malçok, öğrencileri “İç Mimari Proje Dersi” kapsamında Doğal Afet Müzesi başlığı altında yürütülen Sel ve Taşkın Müzesi İç Mimari Projesi ile ulusal çapta elde ettikleri ödülden dolayı tebrik etti.