HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinden Türk kültürüne önemli katkı

Selçuk Üniversitesinden Türk kültürüne önemli katkı

10.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından hazırlanan ve Türk kültürünün zengin dokusunu yansıtan "Daha Yukarı" adlı çizgi romanın galası gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Şükrü Gilisıralıoğlu Konferans Salonu’nda yapılan galada konuşan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Atan, “Güçlü devlet, mutlu millet olma yolunda milli değerler üzerine inşa edilmiş, temel amacı bunun üzerine kurulmuş müfredatlar çerçevesinde severek ve isteyerek görev yaptığımız bu çatı altında öğrencilerimizin hazırladığı projenin galasına geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat da bu tür projeleri ve etkinlikleri önemsediklerini ve desteklediklerini, eğitim sürecinde başarıya ulaşmak için gereklilik olarak gördüklerini ifade etti. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru ise “Hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çok büyük bir emek var. Bu emeklerin katlanarak büyümesini; Fakültemiz, Üniversitemiz ve ülkemiz adına bir markaya dönüşmesini arzuluyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Daha Yukarı adlı çizgi romanının tanıtım filmi izlendi, projede görev alan öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Danışmanlığını Prof. Dr. Uğur Atan, Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Dikener, proje yürütücülüğünü de Doç. Dr. Mehmet Sefa Doğru'nun üstlendiği proje, tamamı öğrencilerden oluşan 22 kişilik ekip tarafından üç yılda hazırlandı.

Genç bir kızın voleybol oynamak için gösterdiği azmi ve kararlılığı anlatan Daha Yukarı adlı çizgi romandaki Asiye isimli ana karakter, Türk kadınının gücünü ve azmini temsil ediyor. Türkiye'nin tarihi kadın figürlerine adanan ve genç nesillere ilham vermeyi amaçlayan öykü, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına özel olarak tasarlandı ve Anadolu'daki genç kızlara ithaf edildi. Karadeniz Bölgesi’nin tarihi ve kültürel yapısının detaylı bir şekilde incelenmesi ile ortaya çıkan proje ile aynı zamanda gençler arasında tarih bilinci ve milli değerlere olan saygının güçlendirilmesi hedeflendi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu