HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinden Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü

Selçuk Üniversitesinden Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü

10.05.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi tarafından Selçuk’ta Bahar Şenlikleri kapsamında Hz. Mevlana’nın Konya’yı teşriflerinin 794’üncü yılı anısına “Hz. Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Alaeddin Tepesi yakınlarında başlayan, Mevlana Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, dekanlar, öğretim elemanları, milli sporcular ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, “Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu programın anlamı ve önemi bizler için çok değerli. Hassas bir konu olan hoşgörünün, özellikle küresel dünyanın gündemini de değerlendirecek olursak ne kadar kıymetli bir anlayış ve kavram olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Hz. Mevlana’nın huzurunda kendisinin mesajını tüm Türkiye ve dünyaya tekrardan hatırlatma fırsatı bulduk. Farkındalık oluşturulması adına gerçekleştirilen program bizler için çok önemli. Öğrencilerimiz, sporcularımız, öğretim elemanlarımızla farkındalığın gerçekleştirilmesi ve tüm dünyaya yeniden hoşgörünün hatırlatılması adına bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da “Hz. Mevlana’nın Konya’yı teşriflerinin 794’üncü yılında güzel bir yürüyüşte bir aradayız. Güzel bir havada gençlerimizle bir arada olmak hepimizi mutlu ve memnun ediyor. Programı düzenleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy nezdinde Selçuk Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ise şunları kaydetti: “Hz. Pirin huzurundayız. Mevlana kenti Konya’dan ülkemize ve dünyaya her daim Hz. Pirin mesajlarını iletmekle kendini görevli addeden bir Konyalı olarak, spor camiamızda her zaman Hz. Pirin düşüncelerini sporun ‘fair play’ anlayışıyla özdeşleştirerek bir mesaj bütünü vermeye çalışıyoruz. Bu mesajlarımızı tekrarlamak üzere, Selçuk Üniversitesinin daveti üzerine koşarak geldik. Sayın Rektörümüze etkinlikten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”

Program, duanın ardından Mevlana Müzesine gerçekleştirilen ziyaretle sona erdi.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu