HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinden 33 sanatçı mezun oldu

Selçuk Üniversitesinden 33 sanatçı mezun oldu

1.07.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Sanat dünyasına birçok yıldız kazandıran Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarında mezuniyet heyecanı vardı. 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 33 öğrenci diplomalarını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken’in de katıldığı törenle aldı. Genç sanatçılar; mezun olmanın sevincini, hocalarından ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, açık hava tiyatro sahnesinde gerçekleştirildi. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“SANATINIZI İCRA EDERKEN DİN, DİL, IRK, MEZHEP FARKI GÖZETMEYİN”

Konuşmasında önce velilere seslenerek “Öğrencilerin bugüne gelmesinde birinci etken sizlersiniz, sizlerin emekleri çok büyük.” diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Köklü ve kadim bir Üniversite olan Selçuk Üniversitesi, gerek akademik personelinin donanımı gerekse teknik alt yapısıyla ülkemizdeki ilk 16 üniversite arasında yer alıyor. Böyle köklü bir Üniversiteden mezun olmak ayrı bir güzellik. Öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımızın, ulusal ve uluslararası düzeyde ün yaptığını biliyoruz. Biz sadece kendi öğrencilerimizi yetiştirmiyoruz; aynı zamanda hami üniversite olarak birçok üniversiteye de katkı sağlıyoruz. Akademik katkı sağlayan birimlerimizden biri de Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı. Burada aldığınız akademik bilgiler çok önemli. Kendinizi geliştirmeniz ve çağa ayak uydurmanız gerekiyor. Akademisyenlerin birikiminden yararlanmaya devam edin. Üniversitemizin imkânlarını istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Sanat yeteneğinizle iftihar edin. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde sanatınızı icra edeceksiniz. Sanatınızı icra ederken dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeyin.” ifadelerini kullandı.  

“SİZLERİN BAŞARISI, ARKADAŞLARINIZ İÇİN MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK”

Mezun olan öğrencilere önemli mesajlar veren Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya da “Ana sanat dallarınızdaki bilimsel ve sanatsal birikiminizi, ülkemizin resmî ya da özel kurum ve kuruluşlarında başarıyla göstereceğinizden, yerine getireceğinizden eminiz. Bu çalışmalarınızı ülkemizin, milletimizin millî ve manevi değerlerine saygılı ve üretken bireyleri olarak yürüteceğinize olan inancımız da tamdır. Sizlerin başarısı, kurumumuzun ve ana sanat dallarımızın gururu; sizden sonra ki arkadaşlarınız için ise motivasyon kaynağı olacaktır.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Zerenler, Konservatuvar Müdür Yardımcısı ve Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Nuran Ayaz ve Şan Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Yazıcı’nın ardından sahneye çıkan 25. dönem birincisi Hüseyin Arı, konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı. Arı’nın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet töreni, kep atma seremonisiyle sona erdi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

 

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu