HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde yapay zekanın önemi anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde yapay zekanın önemi anlatıldı

21.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü tarafından "Moda Tasarımında Yapay Zekanın Yeri ve Kullanımı" adlı workshop düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Müze Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı. "Moda Tasarımında Yapay Zekanın Yeri ve Kullanımı" adlı sunumunda yapay zekanın, bilgisayar sistemlerinin insan benzeri bilişsel işlevleri taklit ederek öğrenme, sorun çözme, karar verme gibi yeteneklerine sahip olduğunu belirten Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Paralı, “Moda tasarımda yapay zeka araçları, tasarımcılara yaratıcılık, verimlilik ve kişiselleştirme sağlayan çeşitli yazılımlar ve platformlardır.” dedi.

The New Black platformunun tasarımcıların ayakkabı, çanta, gelinlik gibi çeşitli moda ürünleri tasarlamalarına yardımcı olduğunu hatırlatan Paralı, “Refabric yazılımı, tasarımcıların kumaş simülasyonu, renk eşleştirme ve desen oluşturma gibi işlemleri yapay zeka ile gerçekleştirmelerine olanak tanır. Vertex Al ve Imagen gibi araçlar, tasarımcıların sosyal medyadaki video içerikleriyle ilgili yaklaşım analizlerine dayalı çok çeşitli stil varyasyonları üreterek yeni fikirler keşfetmesine ve moda dünyasında yeni özel ilgi alanları bulmasına yardımcı olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu