HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde veteriner hekimlik mesleği anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde veteriner hekimlik mesleği anlatıldı

25.10.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, “Ülkemizde Veteriner Hekimliği Eğitim ve Öğretimi’nin 179’uncu Yılı” dolayısıyla program düzenlendi. Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk’un da katıldığı programda, Fakülteyi dereceyle kazanan öğrencilere temsili veteriner hekim önlüğü giydirildi.

Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen “Ülkemizde Veteriner Hekimliği Eğitim ve Öğretimi’nin 179’uncu Yılı” adlı programın açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu yaptı. Veteriner hekimlik mesleğinin, hayvanların klinik tedavilerinin yanında insan sağlığının korunmasında, gıda güvenliğinde, çevrenin korunmasında, koruyucu hekimlik ve yetiştiricilik alanında da büyük hizmetler veren istisnai bir meslek grubu olduğunu belirten Prof. Dr. Haliloğlu, “Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, kuruluşundan bu yana her geçen gün daha da gelişerek hem Üniversitemizin hem de ülkemizin güçlü fakülteleri arasında yer alıyor. Hedefimiz, veteriner hekimliği eğitiminin 180’inci, fakültemizin kuruluşunun da 40’ıncı yılı olan 2022’de uluslararası alanda akredite olan bir fakülte hüviyetiyle kuruluş yıl dönümlerimizi taçlandırmaktır.” dedi.  

“HAYAT BOYU ÖĞRENME İLKESİNDEN KESİNLİKLE VAZGEÇMEYİN”

Veteriner Fakültesi öğrencilerine önemli mesajlar veren Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk da “Beyaz önlüklerinizde mezun olduğunuzda sadece bakışlarıyla, davranışlarıyla sizlerle iletişim kurmaya çalışan sessiz dostlarımıza yardımcı olun. Hekimlik mesleğini icra ederken şeffaf olmak gerekir. Veteriner hekimlik bir meslek olduğu kadar aynı zamanda bir hayat tarzıdır. Hayvanlarla kuracağınız iletişim ve onları tedavi ettiğinizde alacağınız haz, parayla ölçülemeyecek kadar önemli. Hasta sahipleriyle iletişim kurarken empati kurmak gerekiyor. Hayat boyu öğrenme ilkesinden kesinlikle vazgeçmeyin. İletişim kanallarınızı sürekli açık tutun. Mesleğinizi bir adım ileriye taşıyabilmek için sizlere uzatılan imkânları geri çevirmeyin.” diye konuştu.  

Program, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Erganiş’in “Pandemiler ve Koruyucu Hekimlik” ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Aslım’ın “Veteriner Hekimliğinde Yeni Konseptler” adlı sunumlarının ardından Fakülteyi dereceyle kazanan öğrencilere temsili veteriner hekim önlüğü giydirilmesiyle sona erdi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu