HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri yapıldı

Selçuk Üniversitesinde TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri yapıldı

11.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.

SÜ Fen Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza Çetik Seminer Salonu’nda düzenlenen programa Dekan Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, SÜ Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fatih Alpaslan Kazan, Dr. Öğr. Üyesi Sema Servi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri’ne konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, “Gençlik Vadisi Koordinatörlüğümüz 2022 yılında kuruldu. Koordinatörlüğümüzün kurulmasının temel amacının Üniversitemizi ulusal ya da uluslararası yarışmalarda temsil etmeye çalışan tüm öğrencilerimizi desteklemek ve sorunlarını çözüme ulaştırmak olduğunu net olarak ifade etmek istiyorum. Nitekim Koordinatörlüğümüz kurulduktan sonra 2023 yılı içerisinde Üniversitemiz adına yarışan her takımla dirsek teması içerisinde bulunarak öğrencilerimizin, nasıl ve neye ihtiyaçları varsa bunları karşılamaya çalıştık. Öğrencilerimizi yarışmaya biz götürdük, getirdik. Öğrencilerimizin hayallerinin gerçekleşmesi noktasında ne yapılması gerekiyorsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Koordinatörlüğümüzde bu sene belirlediğimiz bazı çalışma alanlarını aktif olarak öğrencilerimizin kullanımına açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

TEKNOFEST’in sadece Türkiye’nin değil dünyanın konuştuğu bir festival olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Terzioğlu, “TEKNOFEST şu an en fazla takip edilen festivallerden bir tanesidir. Üniversitemiz de 2018 yılından beri bu büyük organizasyonun paydaşı olarak yer alıyor. TEKNOFEST’in yaptığı çalışmaların tamamına destek veriyoruz. 2023 yılı içerisinde 66 takımla başvurduğumuz bu organizasyonda 32 takımla finalde yer aldık. Buna bağlı olarak da yarışmalardan 15 tane ödülle döndük.  Yani başvuran takımlarımızdan 32’sinin finalde yer alması yüzde 50 başarıya tekabül eder. Bunun bizim açımızdan çok büyük önemi var. Çünkü bu yapmış olmak için yapmamak gerektiğini, Selçuk Üniversitesi bünyesinde bir kültür olarak oturttuğumuzu ifade ediyor.” dedi.

SÜ Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu öğrencilere Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü ve TEKNOFEST hakkında sunum yaparak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu