HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı

20.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Esentepe Koleji 3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik “Antropometriyi Laboratuvarda Öğreniyorum” adlı etkinlik düzenlendi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Antropometri Laboratuvarında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkan V. Prof. Dr. Didem Önay Derin, beslenme antropometrisi, büyüme, gelişme, boy uzunluğu ve vücut ağırlığının önemi, sağlıklı beslenme tabağı, besin grupları, et, süt ve tahıl grubundaki gıdaların besin değerleri hakkında bilgi verdi.

Çocukluk çağındaki beslenme alışkanlığının, yetişkin dönemini de etkilediğinden toplum sağlığı için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Nagihan Kırcalı Haznedar da beslenmede dikkat edilmesi gereken konular, 3’üncü sınıf çağındaki öğrencilerin besin gruplarını kaç porsiyon tüketmesi gerektiği gibi konulardan bahsetti.

Hastalıkların gelişiminin önlenmesinde beslenmenin oldukça önemli olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Beyza Arı Gedik ise “Diyabet, hipertansiyon gibi birçok hastalığın kaynağı beslenme. Damak tadının geliştiği ilkokul çağında çocuklara sağlıklı besin seçimini öğretebilirsek yetişkin hayatlarında sağlıklı besin seçimine yönelebilir, kendileri ebeveyn olduklarında da çocuklarını bu anlamda iyi yetiştirebilir.” dedi.

Diyetisyen Saliha Ersoy, beslenme alışkanlığı ve çevresel faktörlerin obezite üzerinde çok etkili olduğunu söylerken Diyetisyen Aysu Kömürcü de obezitenin çocukluk döneminde de arttığını, bu noktada ebeveynlere önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Etkinlikte öğrencilerin boyları ve kiloları ölçüldü. Vücutlarında ne kadar kas ve yağ dokusu olduğu tespit edildi.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu