HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde öğrencilere pişi ve çay ikram edildi

Selçuk Üniversitesinde öğrencilere pişi ve çay ikram edildi

11.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Konya’ya özgü bir gelenek olan ve asırlardır sürdürülen Şivlilik kültürü Selçuk Üniversitesinde de yaşatıldı. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki Atatürk Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilere pişi ve çay ikram edildi.

Kutalmışoğlu Süleyman Şah Sosyal Tesisleri önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Selçuk Üniversitesi Furkan Kocaman Erasmus Konukevi ve Konuk Evi Sorumlusu, Atatürk Öğrenci Yurtları Şube Müdür Vekili ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Furkan Kocaman Erasmus Konukevi ve Konuk Evi Sorumlusu, Atatürk Öğrenci Yurtları Şube Müdür Vekili ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü, “Selçuk Üniversitesi Atatürk Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerimizin Konya kültürünü yakından tanımaları için Konya’ya özgü bir gelenek olan Şivlilik etkinliği düzenledik. Mübarek 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde öğrencilerimize pişi ve çay ikramında bulunduk. Kültürel mirasımızın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Üniversite eğitimi için Konya’yı ve Selçuk Üniversitesini tercih eden öğrencilerimizin şehrimize has gelenekleri yerinde görmelerini ve bu kültürün daha geniş coğrafyaya yayılmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Öğrenciler de kendilerine bu imkanı sunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Üniversite yönetimine teşekkür etti.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu