HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Kırgızistan Tanıtım Programı düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde Kırgızistan Tanıtım Programı düzenlendi

21.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi ile Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Kırgızistan Öğrenci Birliği tarafından Kırgızistan Tanıtım Programı düzenlendi. Kırgızistan’a özgü şarkıların seslendirildiği, kültürel ögelerin anlatıldığı programda yöresel ürünler sergilendi, çeşitli gösteriler sahnelendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kırgızistan Tanıtım Programı’nın açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Öğrenci Topluluğu Başkanı İzzatbek Berkhmamatov, “Kırgızistan’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerimize sahip çıkan Türk devletine, Türkiye Diyanet Vakfına, üniversitelere ve Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Bizler ülkemizin kalkınmasına, devletler arası iş birliğinin her alanda gelişmesine katkıda bulunmakla yükümlüyüz.” dedi.

Konuşmasına ramazan ayı ve Nevruz Bayramı’nı kutlayarak başlayan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de bu tarz etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Selçuk Üniversitesinin gerek akademik anlamda gerekse sosyal imkanlar, teknik ve fiziki altyapısıyla dünya sıralamasında önemli bir konuma sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Eken, “Kampüsümüzün yüzde 60’ı yeşil alandan oluşuyor. Sizler, burada elde ettiğiniz birikimleri Kırgızistan’a aktaracaksınız ve orada geliştirmeye devam edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan ise “2010 yılından beri dünyanın dört bir tarafından şehrimize gelen, burada eğitim gören kardeşlerimize rehberlik, danışmanlık ve eğitim alanında yardımcı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hz. Mevlana’nın yaşadığı Konya’da olmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu vurgulayan Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev de “Burada eğitim gören öğrencilerimize destek olan Selçuk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Nereye gidersek gidelim Nevruz Bayramı, halklarımızı birbirine bağlayan ortak, manevi bir değer olarak kalacak. Bizim görevimiz Nevruz’u nesilden nesile aktarmak ve yaşatmak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan tanıtım videosu ile Anadolu Kafkas Dans Akademisinin gösterileri izlendi. Kırgızistanlı öğrenciler de ülkelerine özgü oyun ve dansları sergiledi. Program, hediye çekilişi ve iftarlık ikramı ile sona erdi.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu