HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde hazırlanan projeler İKAF’24’te anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde hazırlanan projeler İKAF’24’te anlatıldı

18.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde 28 - 29 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarı, binlerce öğrenci ve akademisyeni iş insanlarıyla bir araya getirdi. Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının İKAF’24’teki atölye çalışmaları da ilgiyle takip edildi.

Bu yıl için yapay zekâ temasının belirlendiği İç Anadolu Kariyer Fuarında (İKAF’24) 407 etkinliğe 50 bine yakın öğrenci katıldı. Organizasyonda farklı iş kollarından yüzlerce şirket, firma, kamu kurum ve kuruluşu ağırlandı; söyleşi, kültür ve sanat etkinlikleri, atölye çalışmaları ve pek çok farklı aktivite gerçekleştirildi. Öğrenci ve mezunlar, Türkiye’nin alanında lider firmalarının iş ve staj fırsatlarını inceleme imkanı buldu.

İKAF’24’e Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünden “Bir Çift Ayakkabının Eskizden Ürüne Dönüşüm Süreci” başlıklı atölye çalışması ile atölye yürütücüleri Öğr. Gör. Asude Mıhladız Kandal ve Arş. Gör. Zeynep Kutlutaş, İç Mimarlık Bölümünden “Konya Mutfak Sanatları Merkezi İç Mimari Proje Sergisi” ile proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Noraslı ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çınar, Moda Tasarımı Bölümünden “Kumaş Baskı Atölyesi” ile Dr. Öğr. Üyesi Ahu Mangır, “Kumaş Desen Tasarım Atölyesi” ile Dr. Öğr. Üyesi Asuman Yılmaz Filiz, “Dönüşüm Atölyesi” ile Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Paralı, “Tekstil ve Moda Sektöründe Sürdürülebilirlik” başlıklı sunumu ile Dr. Öğr. Üyesi Meral İşler, Peyzaj Mimarlığı Bölümünden “Yapay Zeka ve Tasarım” başlıklı sunumu ile Arş. Gör. Can Erbil ve Arş. Gör. Büşra Altay öğrencileriyle birlikte katılım sağladı.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu