HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde gastronomi ve girişimcilik anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde gastronomi ve girişimcilik anlatıldı

13.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "Gastronomide Yenilikçi Yaklaşımlar ve Girişimcilik" adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Big Chef’s Restorantları Kurucu Ortağı Gamze Cizreli katıldı.

Selçuk Üniversitesi Müze Binası’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, “Simit, pasta, poğaça gibi yiyeceklerin üretilip satılacağı Pasta Üretim Merkezi yapmayı düşünüyoruz. Turizm Fakültesi olarak öğrencilerimizin önünü açabilecek, öğrencilerimizin geleceklerinde bir mihenk taşı olabilecek imkanlar oluşturabiliyorsak bizler için ne mutlu. Her toplumun bir kızıl elması olur. Bizlerin kızıl elması da öğrencilerimizin bu ülkeye faydalı birer bireyler haline gelmesi.” dedi.

Öğrencilere denemekten çekinmemelerini tavsiye eden Big Chef’s Restorantları Kurucu Ortağı Gamze Cizreli de “9 ay boyunca televizyon izlemedim, arkadaşlarımla sohbet etmedim, garsonluk yaptım. Alın yazınızı ancak alın terinizle silebilirsiniz. 30 yıldır durmaksızın çalışıyorum. Ne iş yaparsanız yapın, doğru insan ilişkilerine emek verin. Adanmış yol arkadaşlığı çok değerli. Kültürel mirasa, yerel mutfağa sahip çıkacağız. 16 yıldır 100’den fazla şubemizde muharrem ayında aşure kaynatıyoruz. Çünkü onun bereketine inandık, kendi köklerimize sahip çıktık.” ifadelerini kullandı.

Gastronominin turizm için çok önemli bir kaldıraç olduğunu vurgulayan Cizreli, “Önümüzdeki dönemin yükselen trendi, etnik mutfakları batıyla sentezleyerek sunmak olacak. Bunu fark yaratarak yapacağız. OECD ülkelerinde ev dışı tüketim harcamalarının gayrisafi milli hasılaya oranı 4,2, Türkiye’de 2,1 civarında. Mutfaklar küçüldü, kadınlar çalıştıkça evde yemek yapma sıklığı azaldı. Sektör büyüyecek, umudunuzu yitirmeyin, çok çalışıp yenilikleri takip edin. Fark yaratan girişimcilere ihtiyaç var.” diye konuştu.  

Konferansın sonunda Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal ve Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, Big Chef’s Restorantları Kurucu Ortağı Gamze Cizreli’ye hediye takdim etti.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu