HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Forma Giyme Töreni düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde Forma Giyme Töreni düzenlendi

21.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Ebelik Bölümü birinci sınıf öğrencileri için Forma Giyme Töreni düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan yaptı. Ebelerin kadın sağlığının korunması ve geliştirilmesinde, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde önemli görevler üstlendiğini belirten Prof. Dr. Arslan, “Anne ve bebek ölümlerinin çoğu; doğum öncesi, doğum ve doğum sonu dönemdeki yetersiz bakımın sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun için gerekli olan en önemli şey nitelikli ebelik bakımıdır. İyi eğitilmiş ve iyi düzenlenmiş ebelik iş gücü sayesinde anne ölümlerinin büyük oranda önlenmesi mümkündür.” dedi.

Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Yılmaz da “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM), ebelerin dünya ve anne sağlığı açısından yeni doğanların hayatta kalması, hayata sağlıkla devam edebilmesi için kilit rolde olduğunun farkında. Ailelere danışmanlık ve eğitim hizmeti veren ebeler, araştırmalara katılıp projeler de üretmektedir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ebelik Bölümü birinci sınıfta eğitim gören 103 öğrenciye yaka kartları öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde mesleki uygulamaya başlayacak.

68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu