HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği yapıldı

Selçuk Üniversitesinde Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği yapıldı

19.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi iş birliğiyle Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği kapsamında düzenlenen “Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” temalı söyleşi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi iş birliğiyle Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Karakuş, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Konya Şube Başkanı Mustafa Topak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Karakuş, “Uluslararası Sosyal Hizmet Federasyonu tarafından her yıl mart ayının 3. haftasında  kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü toplumlarımızı güçlendirmek, iyilik halini yaymak ve ortak geleceğimizi inşa etmek adına sosyal hizmetin değerini ve önemini vurgulayarak toplumumuzda pozitif bir etki yaratma çabalarımızı kutlamak için bir fırsat sunuyor. Bugünün teması olan ‘Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim’ aslında bizim için yalnızca bir başlangıç noktasıdır. Bu tema, sadece bugün değil, yarınlarımız için de bir kılavuz olacaktır.” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin, sosyal hizmetler alanına talebin her geçen gün arttığını dile getirerek bu alanda aidiyet duygusu, meslek disiplini ve farkındalık konularının önemini belirtti.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Konya Şube Başkanı Mustafa Topak, sosyal hizmet alanında çalışanların Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutlayarak bu yılki belirlenen temanın önemine dikkat çekti.

Sosyal hizmetin alanın aranan meslek grupları içerisinde yer aldığını söyleyen Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli,  geleceğin mesleği olarak görüldüğünü belirterek istihdam konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Bütün sosyal hizmet uzmanları, sosyal hizmet akademisyenleri ve sosyal hizmet öğrencilerinin Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutluyorum.  İnsan hakları ve sosyal adalet ilkelerini odağında bulundurarak birey, aile ve toplulukların iyilik halini arttırmaya yönelik uygulamalar gerçekleştiren sosyal hizmet uzmanlarının ülkemiz ve dünya için önemini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Sosyal sorunlardan etkilenen dezavantajlı grupların sosyal işlevselliğini ve iyilik halini arttırmak amacıyla bütün zorluklara rağmen yılmadan, olumlu değişime ve gelişime inanarak, umut aşılayarak var gücüyle sahada, akademide çalışan sosyal hizmet uzmanlarına müteşekkiriz. Bugün ‘Ortak Bir Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim’ temasıyla kutlanan 2024 yılı Dünya Sosyal Hizmet Günü’nde vurgulandığı üzere gerçek refah ancak doğayla uyum içinde yaşayan ve dengeli kalkınmayı sağlamak için birlikte çalışan bir topluluğun parçası olmakla mümkündür.” dedi.

“Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği” kapsamında düzenlenen söyleşide Prof. Dr. Reyhan Atasü Topçuoğlu “Buen Vivir ve Sosyal Hizmetin Değerleri ile Geleceği Düşünmek”, Sosyal Hizmet Uzmanı Gül Erdost ise “Sosyal Hizmetlerde Yeni Müdahale Alanları” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Programın sonunda konuşmacılara plaket takdimi yapıldı.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu