HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi

Selçuk Üniversitesinde Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi

24.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından Yükseköğretim Kalite Güvencesi kapsamında “Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi” verildi.

Selçuk Üniversitesi Senato’da gerçekleştirilen eğitime daire başkanları, koordinatörler, merkez müdürleri ile kalite sorumlusu birim personeli katıldı.

Eğitimde Birim İç Değerlendirme Raporu’nun nasıl hazırlanması gerektiği hususunda bilgi sahibi olunması ve kalitenin içselleştirilerek bir kültür haline getirilmesi amaçlandı.

Program, Kalite Komisyon Üyesi Öğr. Gör. Fahriye Sarı’nın ön bilgilendirme yaptığı genel bilgiler ile başladı. Ardından komisyon üyeleri Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Prof. Dr. Özlem Şahin, Öğr. Gör. Aliye Aşıkkutlu ve Doç. Dr. Zührem Yaman’ın sırasıyla Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı başlıklarında yaptıkları sunumlarla devam etti. Eğitim programı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR), birimin misyon ve hedefleriyle ilişkili eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetişim süreçlerinde uyguladığı iç kalite güvence sistemi hakkında birimin kendi güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tanıması ve iyileştirme süreçlerine katkı sağlaması amacıyla yazılan bir öz değerlendirme raporu olarak tanımlanıyor.

İç Değerlendirme Raporları, birimin öz değerlendirme çalışmalarının en önemli çıktısı şeklinde belirtiliyor.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu