HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi verildi

Selçuk Üniversitesinde Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi verildi

8.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından düzenlenen Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi gerçekleştirildi.

SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, dekanlar, dekan yardımcıları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Birim İç Değerlendirme Raporları, Üniversitemiz dış değerlendirme süreçlerinde esas alınan Kurum İç Değerlendirme Raporları’nın temelini teşkil ediyor. Birimlerimizin hazırlayacağı bu raporlar, Üniversitemizde kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması ve içselleştirilmesi amacıyla büyük önem arz ediyor. Burada birimlerimizin kaliteden sorumlu dekan yardımcısı, müdür yardımcısı ve birimlerimizin akademik-idari personeline büyük bir sorumluluk düşüyor. Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi’ni rutin bir eğitim olarak görmemenizi rica ediyorum, çünkü bu eğitim ve devamındaki süreç Üniversitemiz için çok önemli. Raporları en iyi haliyle, titizlikle hazırlayıp sunmamız gerekiyor. Kaliteyle ilgili uzun zamandır bütün birimlerimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini de son zamanlarda görüyoruz. Sizler de bunlara şahit oluyorsunuz. Çeşitli sıralama kuruluşlarının yayımladıkları raporlarda Üniversitemiz, her yıl daha da ilerleyerek üst sıralara yükseliyor ve kendisini geliştiriyor. Son olarak Üniversitemiz, tekrar Aday Araştırma Üniversitesi konumuna yükselerek bunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Kalite Komisyonunca verilen, birimlerden dekan yardımcısı, müdür yardımcısı, birim kalite komisyon üyesi, akademik personel, idari personel ve birim kalite komisyonu öğrenci temsilcisinin katılımının sağlandığı eğitim ile Birim İç Değerlendirme Raporu’nun nasıl hazırlanması gerektiği hususunda bilgi sahibi olmaları ve kalitenin içselleştirilerek bir kültür haline getirilmesi amaçlandı.

Program, Kalite komisyon Üyesi SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan’ın ön bilgilendirme yaptığı genel bilgilerle başladı.  Ardından komisyon üyeleri; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zührem Yaman ve Doç. Dr. Zeynep Ergen Işıklar “liderlik, yönetişim, kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı” başlıklarında sunumlar yaptı. Soru-cevap bölümünün ardından program son buldu.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu