HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde 19 Mayıs vesilesiyle Kovid-19’dan hayatını kaybedenler anısına fidan etkinliği

Selçuk Üniversitesinde 19 Mayıs vesilesiyle Kovid-19’dan hayatını kaybedenler anısına fidan etkinliği

19.05.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Selçuklu Belediyesi; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri için fidan dikme etkinliği düzenledi.

SÜ Alaeddin Keykubat Yerleşkesi içinde Merve Mercan Parkı’nın inşa edileceği alanda düzenlenen programda fidanlar; Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Can Özkan, Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Taşer, Üniversite idari personeli Sabit Dinç, A. İlker Küçüktunç ve Durmuş Tuna (emekli), Tıp Fakültesi 6. sınıf intern öğrencisi Merve Mercan ile Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ömer Batuhan Akyavaş’ın anısına toprakla buluşturuldu.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andıklarını söyledi. Bu anlamlı günde hem Merve Mercan Parkı’nı ziyaret etmek hem de isimlerinin hayat bulacağı ilk fidanları toprakla buluşturmak için bir araya geldiklerini ifade eden Usta, “Zor süreçten geçtiğimiz dönemlerde Merve Mercan, tüm sağlık çalışanları için ‘bir simge isim’ olacaktır. İntern doktor olan bir arkadaşımızdı, meslektaşımızdı. Allah rahmet eylesin, mekânını cennet eylesin. Onun ismi altında salgın sürecinde tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Özellikle aşılama sırası gelen herkesin aşılamaya aksatmadan katılmasını, aşısını yaptırmasını hassaten bugün burada, Merve Mercan’ın ismini anarken vurgulamak ve hatırlatmak istiyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ulusça, heyecanla yaşadığımız nice yıllara ulaşmamızı arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Bugün bu topraklarda özgür, hür şekilde geleceğe doğru ilerliyoruz. Bugünün anısına Selçuk Üniversitemizin kampüs alanı içinde yapımına başladığımız Merve Mercan Parkı’nın ilk fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. 19 Mayıs anısına güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olacağız. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Selçuk Üniversitesi ailesine ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Fidanların yanında isimlerin yazılı olduğu tabelalar da yer aldı.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu