HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Yeşil Geleceğimiz için Birlikte Seyrediyoruz!” projesi

Selçuk Üniversitesinde “Yeşil Geleceğimiz için Birlikte Seyrediyoruz!” projesi

28.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, “Yeşil Geleceğimiz için Birlikte Seyrediyoruz!” projesi kapsamında çevre bilincini aşılamak ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerini film ve belgesellerle buluşturuyor.

Projenin ilk etkinliğinde çevre aktivisti, Birleşmiş Milletler iklim değişikliği elçisi ve Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio’nun küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çektiği 2016 yapımı “Before the Flood” (Tufandan Önce) belgeseli öğrencilerle buluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, proje kapsamında sadece eğlenceli zaman geçirmek değil, aynı zamanda çevre sorunlarına karşı duyarlılığın geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Çevrenin korunması ve iklim değişikliğine yönelik bilinçlenme ve eyleme geçmenin önemini ifade eden Karaman, “Unutmayalım ki çevre bize bir miras değil, gelecek nesillere emanet edilmesi gereken kutsal bir sorumluluktur. Turizmdeki bu büyük sorumluluğu içselleştirmeniz, bilinçli turizmci olarak hareket etmeniz gelecekteki başarılarınızı etkileyecektir. Bir bölgeye gittiğinizde sadece turist olarak değil, aynı zamanda çevre dostu ve kültüre saygılı bir ziyaretçi olarak hareket etmeniz, turizmi sürdürülebilir kılmak için atılacak önemli adımlardan biridir.” dedi.

Karaman, 10 film ve belgeselin yer aldığı proje kapsamında iki haftada bir gösterim planladıklarını belirtti.

Proje çerçevesinde katılımcılara Fakülte tarafından “Çevre Duyarlılığı/Yeşil Yolculuk Sertifikası” verilecek.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu