HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Topraktan Sanata” konulu sergi açıldı

Selçuk Üniversitesinde “Topraktan Sanata” konulu sergi açıldı

8.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aynur Özbahçe ve eşi Mustafa Özbahçe tarafından “Topraktan Sanata” konulu cam kristal boncuk sanatı sergisi açıldı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında hazırlanan “Topraktan Sanata” konulu serginin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Eray Tulukcu, Çumra Meslek Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Coşkun Sağlam, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çumra Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aynur Özbahçe, “Covid döneminde evde kalmak bizleri başka aktivitelere yönlendirdi. Eşimle birlikte küçük eserlerle başladık. Eserlerdeki her bir boncuğun çapı yaklaşık 3 milim ve tek tek yapıştırılıyor. Bana bu heyecanı kazandırdığı için eşime çok teşekkür ediyorum. Burada 30’un üzerinde eser var. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz.” dedi.

Çumra Meslek Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Coşkun Sağlam da “Serginin açılmasında desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum. Sergide emeği geçenleri tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ise “Akademisyenlerimiz bilimsel çalışmaları için gecesini gündüzüne katıyor. Hayata renk katan en önemli unsurlardan biri de sanat. Bu yoğunluğun içerisinde sanatla uğraşmak insanı rahatlatıyor. Öğrencilerimize, kendilerine bir hobi edinmelerini, sanatla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Emeklerinden dolayı Prof. Dr. Aynur Özbahçe ve Mustafa Özbahçe’yi tebrik ediyorum.” diye konuştu.  

Selçuk Üniversitesi Müzesindeki sergi, 12 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu