Selçuk Üniversitesinde ‘Turkish Youth Dialogue’ adlı konferans düzenlendi

20.10.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Tayvan Chung Shan Medical University Öğr. Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang Chang, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi lisansüstü öğrencilerine yönelik “Turkish Youth Dialogue” adlı konferans gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Turkish Youth Dialogue” adlı konferansta konuşan Tayvan Chung Shan Medical University Öğr. Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang Chang; Türkiye’de iş birliği içinde bulunduğu üniversiteleri, üyesi olduğu sivil toplum kuruluşlarının desteklediği uluslararası kongreleri ve yayın organlarını, lisansüstü öğrencilerin katılabilecekleri yarışmalar ve bilimsel toplantıları anlattı. Prof. Dr. Chi-Chang Chang, Türkiye - Tayvan iş birliğinde gerçekleştirilebilecek ortak çalışmaların önemine dikkat çekti ve genç Türk araştırmacılarla iş birliğine her zaman açık olduğunu söyledi.

Bu tarz iş birliklerinin, Selçuk Üniversitesinin uluslararasılaşmasına önemli katkı sağlayacağını belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan da “İş birlikleri genç bilim adamlarımızın kendilerini yetiştirebilmesinde, bilim camiasında lider pozisyonda olanlarla iletişime geçebilmesinde, dünyada yapılan bilimsel araştırmalardan haberdar olmalarında yol gösterici.” dedi.

Prof. Dr. Arslan, konferansın sonunda Prof. Dr. Chi-Chang Chang’a İngilizce Mesnevi ve Konya'yı tanıtıcı hediyeler takdim etti.